Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meilahden monivaiheinen rakennustarina päättyy

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Meilahden uuden sairaalan johtajaylilääkäri, professori P. Halonen kurkistaa, mitä keittiö tänään tarjoaa: ”Jaaha, sipulia”. Kuva on keittiön pienemmältä puolelta, jossa henkilökunnan ruoka valmistetaan, mutta kattilarivistöt ovat kunnioitusta herättävän pitkät täälläkin. Viereinen keskuskeittiö on tehdassali, jossa yhden padan porina ei kauaksi kuulu.
Meilahden uuden sairaalan johtajaylilääkäri, professori P. Halonen kurkistaa, mitä keittiö tänään tarjoaa: ”Jaaha, sipulia”. Kuva on keittiön pienemmältä puolelta, jossa henkilökunnan ruoka valmistetaan, mutta kattilarivistöt ovat kunnioitusta herättävän pitkät täälläkin. Viereinen keskuskeittiö on tehdassali, jossa yhden padan porina ei kauaksi kuulu. Kuva: Lehtikuva

Meilahdessa, uuden suursairaalan hallintokeskuksessa allekirjoitetaan tänään klo 10 asiakirjat, joilla kolmisen vuotta kestänyt HYKS:n sisätautien ja kirurgian klinikoiden rakennustyö virallisesti päätetään. Rakennustoimikunta luovuttaa ”Meilahden Hiltoniksi” nimitetyn jättiläismäisen, talokompleksin lääkintöhallitukselle, joka puolestaan siirtää sen yliopistollisen keskussairaalaliiton huostaan.

-- Erillisessä hallinto- ja talouskeskusrakennuksessa, jonka luovuttaminen ja käyttöönotto tapahtuu myöskin tänään, on paitsi sairaalaliiton hallintokeskusta myös keskuspesula ja koko Meilahden sairaala-alueen keskuskeittiö, molemmat suuria teollisia laitoksia. Pyykkiä pestään, kuivataan ja mankeloidaan 10 000 kiloa päivässä ja ruokaa valmistetaan n. 500 henkilölle.

Molemmat on nyt koekäytetty ja keittiössä on ehditty havaita erinäisiä vikoja ja puutteita. Samoin on esitetty epäilyksiä henkilökunnan suuren ruokasalin annostelukapasiteetista.

 

Karjalan susiryntäys aiheena väitöstyössä

Susien leviämisyritystä Itä-Suomeen 1950-luvun lopulla oli tutkittu fil. lis. Erkki Pulliaisen väitöstyössä, joka eilen tarkastettiin Helsingin Yliopistossa.

1880-luvulla susi hävitettiin suurimmasta osasta Suomea. 1900-luvulla sekä vuosittain kaadettujen susien määrät että susien esiintymisalueet ovat vaihdelleet vuodesta toiseen saavuttamatta kuitenkaan kertaakaan 1880-luvun alkupuolen tasoa.

-- Susien runsastuttua Itä-Euroopassa on kautta koko Itä- ja Länsi-Euroopan rajavyöhykkeen havaittu susien leviämisyrityksiä länteenpäin. Vv. 1959–63 tällainen ekspansioaalto havaittiin Suomen itäisellä rajavyöhykkeellä ja sitä lähellä olevissa kunnissa. Erikoisen selvä tämä ekspansio oli Pohjois-Karjalassa ja Kuusamon-Suomussalmen alueella.

 

Pääkirjastoon saatu äänentoistolaitteet

Musiikinkuuntelulaitteet on jo asennettu palkoilleen kaupunginkirjaston pääkirjastorakennuksessa kolmannen kerroksen opintosalin korjaustöiden yhteydessä. Lukusalin kalustaminen on kuitenkin vielä kesken, joten sali avataan yleisölle vasta parin viikon kuluttua, kertoi kirjastonjohtaja Sven Hirn.

Kaikilla kaupunkilaisilla ei aikaisemmin ole ollut mahdollisuutta musiikinkuunteluun, sillä tällä hetkellä vastaavia laitteita on käytössä vain ylioppilaskunnan kirjastossa sekä English Centerissä ja American Centerissä.

Pääkirjaston opintosaliin on nyt asennettu kaksi levysoitinta, ja musiikkia voi yhtä aikaa kuunnella kahdeksan henkilöä korvakuulokkeiden avulla. Kuuntelu tapahtuu hiljaisuudessa. Levyvalikoimaa on hankittu runsaasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit