Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palapihviä muutenkin ja jäätelöä juhlan kunniaksi

Ihmiset
 
HS
Lasse Holmström / Lehtikuva
Jäätelöä, jota tarjottiin 60-vuotisjuhlan kunniaksi Karjalan Yhteiskoulussa, hävisi nopeata vauhtia nauraviin suihin.
Jäätelöä, jota tarjottiin 60-vuotisjuhlan kunniaksi Karjalan Yhteiskoulussa, hävisi nopeata vauhtia nauraviin suihin. Kuva: Lasse Holmström / Lehtikuva

Jäätelöä popsittiin ilmeisellä mielihyvällä eilen Karjalan Yhteiskoulussa Ruskeasuolla.

Mutta tämä jäätelö ei suinkaan kuulu koulun ruokailussa jokapäiväiseen ohjelmaan, vaan se tapahtui juhlan kunniaksi. Koulu täyttää näet tänään 60 vuotta. Mutta palapihvi, joka varsinaisesti täytti noin 750 koululaisen vatsan, ei suinkaan ole mikään harvinaisuus tämän koulun ruokalistalla.

Olisi pitänyt vanhempien olla näkemässä, kuinka heidän jälkeläisensä söivät suurella ruokahalulla.

6–7 perunaa ja niiden päällä lihanpaloja, paljon hyvää ruskeata kastiketta ja väriläikkänä vielä iso kasa porkkanaraastetta, ei ollut mikään harvinainen näky lautasilla valtavassa hälisevässä ruokasalissa.

 

Eurooppalainen Pop-raati valitsee suosikki-iskelmät

Kansainväliseen radioviikkoon liittyvänä ohjelmana kuullaan radiossa lauantaina Eurooppalainen pop-raati, jossa 1 200 eurooppalaista nuorta valitsee tämän hetken kolme suosituinta iskelmää.

Tämä jättiläisraati koostuu 200 teini-ikäisen muodostamista raadeista kuudessa Euroopan maassa, Belgiassa, Norjassa, Sveitsissä, Ruotsissa, Englannissa ja Suomessa.

Jokainen lähettää ohjelmaosuutensa omasta maastaan. Suomen Eurooppalainen pop-raati äänitetään Helsingin Työväentalolla perjantaina klo 20 ja koko ohjelma lähetetään rinnakkaisohjelmassa lauantaina klo 16–17.

Jokainen maa on valinnut kaksi iskelmää, joista toinen on levytetty kotimaisin voimin ja toinen on ulkomaalainen. Suomen levyt ovat Dannyn laulama Piilopaikka ja Beatles-yhtyeen Yesterday.

Levyt soitetaan siten, että ne kuuluvat samanaikaisesti kaikissa maissa ja kunkin maan raadit valitsevat niistä kolme omasta mielestään parasta sekä ilmoittavat tulokset keskuspaikkaan Lontooseen, missä lasketaan lopullinen tulos.

Raadit eivät saa äänestää omien maittensa iskelmiä.

 

Esplanaadien nimistä poistetaan toinen a

Äänestyksen jälkeen äänimäärin 8–7 päätti Helsingin kaupunginhallitus poistaa toisen a-kirjaimen Pohjois- ja Etelä-Esplanaadikatujen nimistä nimistötoimikunnan ehdotuksen mukaan.

Suomen akatemian kielitoimisto on niin ikään puoltanut muutosta.

Suomen akatemian kielitoimisto mainitsee, että kaksi Helsingin tärkeimmistä kadunnimistä, Pohjoinen ja Eteläinen Esplanaadikatu, on jäänyt vanhentuneeseen oikeinkirjoitusasuun.

Sana ”esplanadi” on jo vuosikymmeniä suositeltu kirjoitettavaksi lyhyt-a:llisena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit