Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastaanottoryöppy odotti Margaretia New Yorkissa

Ihmiset
 
HS
Prinsessa Margaret (vasemmalla) ja pääsihteeri U Thant näyttivät yhtä tyytyväisiltä prinsessan YK-vierailuun.
Prinsessa Margaret (vasemmalla) ja pääsihteeri U Thant näyttivät yhtä tyytyväisiltä prinsessan YK-vierailuun.

New York, 19.11. (STT–AFP)

Prinsessa Margaret ja hänen puolisonsa lordi Snowdon saapuivat torstai-iltana New Yorkiin, jossa heitä odottaa uusi vastaanottojen ryöppy ja jossa ihmiset taistelevat kutsukorteista yhtä kiivaasti kuin Washingtonissa.

Pariskunta osallistui heti saapumisensa jälkeen – loisteliaassa Waldorf-Astoria-hotellissa järjestettyyn vastaanottoon. Suurin osa kutsuvieraista oli sanoma- ja aikakauslehtien julkaisijoita, mutta joukossa oli myös muutamia diplomaatteja.

Prinsessa ja hänen puolisonsa asuvat vierailunsa ajan Yhdysvaltain entisen Lontoon-suurlähettilään ja New York Herald Tribunen nykyisen kustantajan John Hay Whitneyn asunnossa. – –

Kansainyhteisömaiden Afrikan valtioiden YK:n valtuutetut boikotoivat Englannin prinsessa Margaretin kunniaksi järjestettyä vastaanottoa perjantaina.

Afrikkalaiset valtuutetut esittivät siten vastalauseensa Englannin Rhodesian politiikan vuoksi. He tekivät päätöksensä ennen prinsessa Margaretin saapumista New Yorkiin eikä yksikään afrikkalainen osallistunut Englannin päävaltuutetun lordi Caradonin järjestämälle vastaanotolle.

 

Merirosvo-tv Englannissa

Ipswich, Itä-Englanti, 19.11.

Englannin ensimmäinen merirosvotelevisioasema on aloittanut toimintansa sodanaikaisesta linnakkeesta 16 km Englannin kaakkoisrannikolta etelään.

Asema on jo välittänyt menestyksellisesti koekuvia ja äänimerkkejä, joita ihmiset ovat vastaanottaneet kuvaruuduissaan. Tower T-nimellä tunnettu asema on ilmoittanut välittävänsä joka ilta klo 24:n ja 3:n välillä amerikkalaisen elokuvan ensi vuoden alusta alkaen.

Englannin rannikoiden edustalla on jo kauan toiminut useita merirosvoradioasemia.

 

Elokuvamme energiakimppu Toivo J. Särkkä 75-vuotias

Kotimainen elokuva viettää näinä vuosina melkoista hiljaiseloa. Pakollisessa hiljaiselossa – sairaalassa tapaturman jälkeen – viettää tänään 75-vuotispäiväänsä myös eräs sen vahvasti värikkäin hahmo, toimitusjohtaja Toivo J. Särkkä, paremmin tunnettu nimityksillä TJS tai vain ”maisteri”.

Suomen Filmiteollisuuden johtoon Toivo Särkkä tuli -35 ja valmisti toistaiseksi viimeisen 53:sta itse ohjaamastaan elokuvasta -62. Se oli värifilmi ”Ihana seikkailu” samannimisen näytelmän mukaan.

Siitä lähtien ”maisterin” paluuta alalle ohjaajana – tai tuottajana – on odoteltu ja toivottu, sillä hänen vetäytymisensä aktiivisesta filminteosta on tuntunut laajalla ja aiheuttanut sekä surua että kiihtymystä.

Niiden lähes 30 vuoden aikana, joiden kuluessa hän tuotti pitkälti kolmattasataa filmiä, hänet on alalla opittu tuntemaan harvinaisen energisenä, idearikkaana, tempperamenttisena ja rohkeasti uskaltavana yrittäjänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!