Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisen käyttöpiipunvalmistaminen ei kiinnosta

Ihmiset
 
HS
Piippumestari Sulo Niiranen piippujensa ja kuhunkin malliin kuuluvien tupakkamassien parissa. Pöydän keskellä suuripesäinen, viisiletkuinen seurustelupiippu.
Piippumestari Sulo Niiranen piippujensa ja kuhunkin malliin kuuluvien tupakkamassien parissa. Pöydän keskellä suuripesäinen, viisiletkuinen seurustelupiippu.
Tuotannon laajentamiselle edellytyksiä Rantasalmella 

Isältä pojalle on piippujen valmistus siirtynyt Rantasalmella Niirasten suvussa jo kolmessa sukupolvessa. Piippumestari Adolf Niiranen opetti taidon pojalleen Aleksille Ja hän puolestaan omille pojilleen Einolle ja Sulolle.

Isoisä Adolfin suurikokoista puista vauhtipyörää pyörittää nyt pitäjän ainut piippumestari Sulo Niiranen pienessä työhuoneessaan pienviljelystilansa ulkorakennuksessa kolmisen kilometrin päässä Rantasalmen kirkonkylästä.

Koivukoppaisia ja luuvartisia piippuja syntyy perinteelliseen tapaan aitona kotiteollisuustyönä.

Lajivalikoima käsittää tällä hetkellä 17 kokoa. Valtaosa on eri suuruisia letkuvarsipiippuja. Nämä koristeelliset piiput yhdessä jokaiseen kokoon kuuluvan perinteellisen tupakkamassin kanssa ovatkin tehneet Pekka Lipposen kotipitäjää tunnetuksi maan rajojen ulkopuolellakin.

Samansuuruisista korotuksista luovuttava eri teollisuusaloilla

Teollisuuden alojen työehtosopimuksissa on välttämätöntä luopua samansuuruisista korotusprosenteista, sanoi toimitusjohtaja Päiviö Hetemäki Työnantajain keskusliiton (STK) edustajiston syyskokouksessa perjantaina. Hetemäen sanojen mukaan ilman indeksiehtoakin ammatillisten keskusjärjestöjen palkankorotusvaatimukset ylittävät suuresti tuottavuuden kasvun salliman palkankorotusvaran. Palkkapolitiikassa päästäisiin merkittävä askel eteenpäin, jos tuottavuuden sallimasta korotusmäärästä saavutettaisiin yksimielisyys, koska juuri siitä riippuu reaaliansioiden nousu. On kuitenkin muistettava, että tuottavuuden nousu on eri aloilla hyvin erilainen.

Mitä on olla poikamies?

Mukavaa on olla poikamies. Ei vaimoa eikä muutakaan perhettä, joka asettaisi elämälle rajoituksia. Voi harrastaa lempiharrastuksiaan rauhassa. Ei ole ketään, joka valvoo menemisiä ja tulemisia, jos sitä eivät tee naapurit. Ei tarvitse neuvotella kenenkään kanssa rahansa käytöstä, jos tuhlaa rahansa, saa olla syömättä, mutta siitä kärsii vain itse.

Ylimalkaan poikamiehenä oleminen merkitsee vapautta, mutta useimmiten se ei kuitenkaan merkitse sitä, etteikö poikamiehillä olisi taloudellisia velvollisuuksia, jotka on hoidettava aina ensin.

Monet naimattomat miehet avustavat jotakin omaistaan, mutta siitä huolimatta he maksavat korkean veron muusta vapaudestaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit