Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sibelius-viulukilpailu alkaa tänään 28 violistin voimalla

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Kilpailujärjestyksen arvonta on alkanut; kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Nils-Eric Ringbomin ja sihteeri Leena Siukonen-Penttilän suosiollisen silmäilyn alaisena nostaa ensimmäisenä numerolippunsa Argentiinan Mariana Behrendt.
Kilpailujärjestyksen arvonta on alkanut; kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Nils-Eric Ringbomin ja sihteeri Leena Siukonen-Penttilän suosiollisen silmäilyn alaisena nostaa ensimmäisenä numerolippunsa Argentiinan Mariana Behrendt. Kuva: Lehtikuva

Hermostuneen iloinen, monikielinen puheensorina täytti eilen klo 12 Sibelius-Akatemian pikkusalin, kun kansainvälinen Jean Sibelius-viulukilpailun osanottajat kokoontuivat kilpailujärjestyksen arvontaa varten.-– – 

Jännityksen laukeaminen alkoi vähitellen suomalaiskansallisten pullakahvien avulla, jonka kilpailujen järjestäjät tarjosivat osanottajille kilpailutoimikunnan puheenjohtajan, tri Nils-Eric Ringbomin toivotettua ensin kaikki tervetulleeksi ranskaksi, venäjäksi, englanniksi ja saksaksi.

Varsinainen arpominen suoritettiin palkintolautakunnan jäsenen, prof. Eugeni Uminskan sekoitettua suomalaista muotoilua edustavaan kuparimaljaan sijoitetut numerolaput. Kukin kilpailija kävi nostamassa numeronsa aakkosjärjestyksessä ja tulos kuulutettiin kolmella kielellä.

Väitteitä kumotaan Anastasian jutussa 

Hampuri 22.11. (UPI)

Hampurin yliopiston professori Egmont Zechlin leimasi ”taruksi” kertomuksen, jonka Anna Andersson on esittänyt Saksan suurherttuaan Ernst Ludivigin matkasta tsaarin kesäpalatsiin.

Hampurin vetoomustuomioistuimessa historian professori Zechlin ilmoitti, että hänellä on asiakirjoja, jotka osoittavat perättömiksi 64-vuotiaan sairaan erakon, Anna Andersonin, esittämät väitteet siitä, että suurherttua olisi vieraillut Venäjällä vuonna 1916.

Anna Anderson, joka on jo vuosikymmeniä käynyt oikeusjuttuja saadakseen itsensä tunnustetuksi tsaarin nuorimmaksi tyttäreksi Anastasiaksi, herätti suurta kohua 20-luvulla kertoessaan ensimmäisen kerran suurherttuan vierailusta. Hänen kertomuksensa aiheutti arveluja, että suurherttua olisi mahdollisesti yrittänyt saada aikaan erillisrauhan Saksan ja Venäjän välillä.

Sukkahousut yhdistäen villasukat ja housut

Moni nainen on varmasti huomannut sellaisen kovin kiusallisen seikan, että pieni kaistale kylmälle altista paljasta ihoa tahtoo jäädä sukanvarsien ja lahkeiden väliin, vaikka villahousun puntit olisivatkin kohtalaisen pitkät.

Tästä vaivasta pääsee käyttämällä sukkahousuja, jotka voi näppärästi riisua pois sisälle tultaessa.

Nailonkreppisiä sukkahousuja on kokomoinen värikäs valikoima tarjolla, mutta jotakuinkin turhaa on täysikäisen naisihmisen lähteä etsimään itselleen tällaista vaatepartta villasta. Niitä ei kerta kaikkiaan näytä olevan. Mutta eipä villaisia sukkahousuja tahdo löytää lapsillekaan. Tässä on nyt asia jälleen jossa kuluttajat ja kauppa tai liekö kysymys valmistajista, ovat eri mieltä.

Sellaisilla pakkasilla kuin viime päivinä on ollut, ei totisesti tarkene nailonvaatteilla. Villaa pitää olla yllä, ja villaa etsivät kiihkeästi ostajat.

Mutta muutamat naiset ovat keksineet ratkaisun ongelmalle. He ovat ostaneet pitkälahkeiset villahousut ja niiden väriin sopivat paksut villaiset ns. teinisukat eli karkeajuovaiset nurin-oikein-villasukat. Nämä kaksi vaatekappaletta he ovat liittäneet toisiinsa ompelemalla ja näin syntyy villaiset sukkahousut.

Tämä ompeluhomma on kuitenkin hieman vaivalloinen. Tekelettä joutuu näet sovittamaan moneen otteeseen, jotta sukat saa tarpeeksi kireiksi. Sukathan eivät saa keittää puuroa nilkoissa. Mutta kun työn saa tehdyksi, saa myös vetää ylleen lämpöisen ja mukavan vaateparren.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit