Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konstit ovat monet koirillakin

Ihmiset
 
HS
Reijo Koskinen / Lehtikuva
Vuokko Eräjään katse on kiintynyt Zitan häntään, sillä Appenzellin paimenkoiran tärkeimpiin tuntomerkkeihin kuuluu koiran kolmivärisyyden lisäksi moninkertaisessa kippurassa oleva häntä.
Vuokko Eräjään katse on kiintynyt Zitan häntään, sillä Appenzellin paimenkoiran tärkeimpiin tuntomerkkeihin kuuluu koiran kolmivärisyyden lisäksi moninkertaisessa kippurassa oleva häntä. Kuva: Reijo Koskinen / Lehtikuva

Koira ajaa yksinään raitiovaunulla ja käy vaihtamassa rahaa pankissa. Hampaansa poikki purrut koira sai kultahampaan. Koira kirjoittaa koneella sanelun mukaan. Käpälänsä loukannut koira hakeutui itse sairaalaan. Koira joi yli kaksi litraa olutta päivässä ja sai määräyksen pienentää päiväannostaan. Koira tupakoi englantilaisessa kapakassa ja sai porttikiellon, koska ei käyttänyt tuhkakuppia, vaan syljeskeli palavat savukkeenpätkät lattialle asiakkaiden jalkoihin. Tanskalainen koira huumasi itsensä hengittämällä auton pakokaasua, kunnes kaatui tiedottomana maahan tai auto ehti ajaa tiehensä.

Koirista kerrotaan mitä ihmeellisimpiä tarinoita, joista osa on varmaan tottakin.

Joskus koira on hälyttänyt palokunnan tulipaloon, karkoittanut varkaan, pelastanut ihmisiä lumen keskeltä tai hukkumasta ja kotoaan satojen kilometrien päähän jouduttuaan palannut takaisin ym.

Miksi koira kehittyy, riippuu siitä, missä olosuhteissa sitä pidetään, miten hoidetaan ja miten sille keskustellaan.

Eri koiraroduilla on erilaiset vaatimukset ja myös erilaiset taipumukset.

Kristillinen puolue mahdottomuus, sanoo arkkipiispa Martti Simojoki

– Kysymys erityisen kristillisen puolueen perustamisesta on erittäin vaikea asia, koska silloin edellytetään, että kaikilla kristityillä olisi samanlaiset käsitykset sekä taloudellisen että poliittisen elämän kentässä esiintyvissä asioissa ja sama lähtökohta, sanoi arkkipiispa Martti Simojoki puhuessaan keskiviikkona Porissa arkkihiippakunnan seurakuntain luottamushenkilöiden neuvottelupäivillä.

– Käsitykseni mukaan on kristillinen puolue mahdottomuus. Kristilliseksi puolueeksi itseään nimittävä puolue voi tietenkin ajaa erittäin arvokkaita asioita, mutta samoin voidaan menetellä myös muissa puolueissa, totesi arkkipiispa Simojoki.

Tietokoneet eivät vähennä henkilökuntaa

Tietokoneet eivät vähennä henkilökunnan tarvetta liikelaitoksissa, ilmeni tri Oiva Laaksosen esityksestä liikkeenjohdon luentopäivillä Helsingissä keskiviikkona.

– Huolimatta siitä, että automaation eräänä tavoitteena on ihmistyön vähentäminen, on jouduttu toteamaan, ettei liikelaitosten henkilökunnan määrää ole saatu pienentymään tietokoneiden hankinnan jälkeen, tri Laaksonen totesi.

– Tämä johtuu siitä, että yritysten tavoitteena on jatkuva kasvu, joka taas vaatii sellaisen johtohenkilöstön lisäämistä, joiden tehtäviä ei voida paljoakaan siirtää koneille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit