Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sibeliuksen syntymäkoti avataan joulukuun 5. pnä

Ihmiset
 
HS
Sisäkuva Sibeliuksen synnyinkodista, joka 5.12. avataan yleisölle.
Sisäkuva Sibeliuksen synnyinkodista, joka 5.12. avataan yleisölle.

Hämeenlinna, marraskuussa

Jean Sibeliuksen syntymäkoti Hämeenlinnan keskustassa Hallituskadulla avataan vieraille 5.12.

Talo rakennettiin v. 1834 ja se oli n. 40 vuoden ajan apteekkarien omistuksessa. Sibeliuksen perhe muutti taloon luultavasti v. 1862 vuokralaiseksi, ja huoneita oli siinä viisi keittiön lisäksi. 1865 syntyi poika Jean ja perhe asui talossa tämän jälkeen kolmisen vuotta. - -

Jean Sibeliuksen syntymän satavuotispäivää vietetään täällä monin juhlamenoin. Sibelius-Seuran valtuuskunta Helsingistä saapuu juhlille in corpore. Valtuuskunnan ottavat vastaan kaupunginvaltuuston, Hämeenlinnan Sibelius-Seuran ja kulttuurilautakunnan edustajat.

Juhlapäivänä lasketaan kaupungin puolesta valtuuskunnan läsnäollessa seppele säveltäjämestarin patsaalle Sibelius-puistossa, joka samoinkuin patsaskin ovat päivän kunniaksi juhlavalaistut.

Yöllinen hernekeiton syönti pudotti Keinosen ja Wasaman

Jääkiekon valitsemisvaliokunta nimesi torstaina jääkiekkomaajoukkueen, joka kohtaa Puolan Lauritsalassa 2.12. ja Oulussa 3.12. Joukkue sai seuraavan kokoonpanon:

Maalivahdit: Juhani Lahtinen Ilves, Urpo Ylönen Tuto.

Puolustajat: Seppo Lindström Tuto, Kalevi Numminen Tappara, Juha Rantasila Karhut, Lalli Partinen SaiPa, Ilkka Mesikämmen TPS.

Hyökkääjät: Pekka Kuusisto RU-38, Raimo Kilpiö RU-38, Matti Reunamaki TK-V, Lasse Oksanen Ilves, Jorma Peltonen Ilves, Reijo Hakanen Ilves, Jorma Vehmanen Lukko, Esa Isaksson Lukko, Juhani Jylhä Lukko, Erkki Mononen Reipas.

Matti Keinonen ja Jarmo Wasama on pudotettu maajoukkueesta kurinpidollisista syistä, kommentoi valintaa Aarne Honkavaara. Kalevi Numminen on nostettu takaisin puolustukseen seuratoverinsa Pekka Marjamäen tilalle, ja Urpo Ylönen sai takaisin paikkansa varamaalivahtina. Uusia miehiä ovat Pekka Kuusisto ja Erkki Mononen.

Keinonen ja Wasamahan kävivät Itä-Saksa-maaottelun ensimmäisen osan jälkeen hernesopalla Tampereen asemaravintolassa kello 4 aamuyöstä. Joukkueen johto ei tietenkään pitänyt menettelyä sopivana ja tekikin omat vetonsa.

Suomalaisen kurkkuannos 2 cm:n viipale viikossa

Vihanneksien kulutuksessa olemme huomattavasti jäljessä muista Pohjoismaista. Suurimmat ja vaikeimmin hoidettavat pulmat liittyvät avomaan vihannesviljelyyn, sanoi hortonomi Reijo Vartia esitelmöidessään edustajakokoukselle vihannesviljelystä kauppaa varten.

Maataloustuotannon eräillä aloilla puhutaan ylituotannosta. On kuitenkin todettava, että erityisesti vihannesten kulutusta voitaisiin meillä nostaa huomattavasti.

Meillä syödään vuodessa noin 2 kiloa tomaatteja henkeä kohti. Tämä merkitsee vain yhtä pientä tomaattia viikossa. Viikottainen kurkkuannos on vain noin 2 cm:n viipale ja salaatin muutama yksinäinen lehti kuluttajaa kohti. Vihannesten käytössä on siis todella lisäyksen varaa, hortonomi Vartia sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!