Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leppävirran uusi silta valmistunut

Ihmiset
 
HS
HS
Suuretkin laivat mahtuvat kulkemaan Leppävirran uuden sillan alitse. Sen korkeus tulvavedestä laskettuna on 25 metriä.
Suuretkin laivat mahtuvat kulkemaan Leppävirran uuden sillan alitse. Sen korkeus tulvavedestä laskettuna on 25 metriä. Kuva: HS

Suomen suurimman saaren, Soisalon saaren, mantereeseen yhdistävä Leppävirran uusi silta on nyt valmis. Ministeri Esa Timonen saapuu Leppävirralle lauantaina, jolloin hän avaa sillan liikenteelle.

Yhdistetty kaari- ja jatkuva palkkisilta on lajissaan Suomen suurin. Sen pituus on 235 m, korkeus tulvavedestä 25 m, ajoradan leveys 7 m ja jalkakäytävien leveys ajoradan molemmilla puolilla 1,5 m. Rakennustyöt ovat jatkuneet vuoden, 1963 tammikuusta alkaen.

Sillan kustannukset ovat 2,95 milj. mk. Uutta maantietä on rakennettu 7,3 km. Leppävirran yli johtava vanha puusilta, jolla on 6 tonnin painorajoitus, puretaan lähiaikoina.

Uusi autovero tuottanut tänä vuonna vain 41 mmk

Autoveron tuotto vuoden alusta lokakuun loppuun oli noin 153–154 milj. markkaa. Kesäkuun viidentenä päivänä voimaan astuneen uuden korotetun autoveron osuus tästä on vain noin 41 milj. markkaa. Tämä johtuu lähinnä siitä, että alkuvuoden vilkas autokauppa alkoi jo kesäkuussa jyrkästi laskea, kerrottiin valtiovarainministeriöstä. Tämän vuoden autoveron tuoton arvioidaan kohoavan noin 170 milj. markkaan, mikä on noin 33 milj. markkaa suurempi kuin viime vuonna.

Vatikaanin aarteita varkaiden saaliiksi

Vatikaani, 26.11. (UPI)

Ilmeisesti Vatikaania tuntevat ja kansainvälisiä yhteyksiä hyväksi käyttävät, kissamaisesti liikkuvat varkaat kiipesivät paavin kuuluisaan kirjastoon perjantaina vieden mukanaan tuhansien, ehkä miljoonien markkojen arvoisia käsikirjoituksia ja pyhäinjäännöksiä mm. ainutlaatuisen Petrarcan käsikirjoituksen. Useimmat Vatikaanin poliisivoimien 120 jäsenestä ja sveitsiläisen kaartin 80 sotilaasta olivat syvässä unessa vain kaksimiehisen partion suorittaessa partiointiaan, kun varkaat iskivät. Kesti tunteja ennen kuin varkaus havaittiin ja poliisit kaikkialla maailmassa hälytettiin rikollisjoukkuetta tavoittamaan. Varkaus on ensimmäinen Vatikaanissa pitkään aikaan ja yksi sen historian suurimpia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit