Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikennelaitoksen kuljettaja tarvitsee rautaisen terveyden sekä hyvät hermot

Ihmiset
 
HS
Ensio Ilmonen / Lehtikuva
Liikennelaitoksen Koskelassa sijaitsevissa opetustiloissa on menossa kuluvan vuoden viides linja-autonkuljettajien kurssi. Kurssilla on 18 osanottajaa, jotka parhaillaan seuraavat ohjesääntöjä koskevia luentoja.
Liikennelaitoksen Koskelassa sijaitsevissa opetustiloissa on menossa kuluvan vuoden viides linja-autonkuljettajien kurssi. Kurssilla on 18 osanottajaa, jotka parhaillaan seuraavat ohjesääntöjä koskevia luentoja. Kuva: Ensio Ilmonen / Lehtikuva

Nuoren miehen, joka pyrkii Helsingin kaupungin liikennelaitoksen palvelukseen linja-autonkuljettajaksi, tulee omata hyvät hermot, rautainen terveys ja tietää lisäksi hyvä joukko käytännöllisiä asioita. Raitiovaununkuljettajan terveyden tulee olla jos mahdollisia vieläkin parempi, mutta muuten hänen osaltaan vaatimukset ovat vähäisemmät, kertoi liikennejohtaja Teuvo Riittinen lehdellemme. – –

Työterveyslaitoksen psyykkisen testin ja lääkärintarkastuksen läpäistyään odottaa kokelasta 21 päivän jatkokoulutuskurssi. Alin ikäraja on 22 vuotta ja vain erikoistapauksissa otetaan kurssille yli 30-vuotiaita.

Vaatimuksiin kuuluu myös kuorma-auton ajokortti sekä kahden vuoden kokemus ammattimaisessa kuorma-autoajossa. – –

Liikennelaitoksen piiristä on tehty kaupunginhallitukselle esitys erityisen liikennelaitosopiston perustamisesta. Tarkoitus olisi, että tulevaisuudessa sekä teknillinen että liikennepuolen ammattijatkokoulutus tapahtuisi opiston puitteissa.

Liikennelaitos omistaisi ja johtaisi opistoa, mutta sen säännöt hyväksyisi ja sitä valvoisi kauppa- ja teollisuusministeriö, joka myöskin maksaisi 65 % varsinaisista koulutuskustannuksista.

 

Sonny ja Cheer

Sonny ja Cheer ovat jatkaneet voittokulkuaan konserteissa ja levyillään.

Pukeutumisensa vuoksi he eivät pääse ehkä ensi luokan hotelleihin, mutta persoonalliset levytykset saavat jatkuvasti suosiota eri puolilla maailmaa.

”But you're mine” on vahva esitys. Levyn kakkospuolella Sonny ja Cheer ihmettelevät, kuinka vaikea on tehdä levyn toinen puoli: ”Yleensä toiselle puolelle tehdään toinen laulu, mutta joskus on vaikea tehdä se. Siispä kiitämme teitä kaikesta...” Pianon iskujen säestyksellä he esiintyvät sympaattisina, mutta eivät laula. ”Sano jotain, Cheer.” ”Hello”, sanoi Cheer ja se on kakkospuolen nimi.

 

Television voittokulku kansakouluihin

Suomen kansa on jälleen yhdistynyt yhteisen asian hyväksi. Tällä kertaa on kysymyksessä jätepaperi, jolla hankitaan kansakouluille televisiovastaanottimia.

Kansakoulun nuorisotyön keskuksen toimeenpanema Kuvaruutu meidänkin kouluun -kampanja on paisunut valtavaksi ”kansanliikkeeksi”, joka toimii n. 10 television päivävauhdilla. Yhteen televisioon vaadittava paperimäärä on kunnioitettavan suuri, kokonaista 10.000 kg. – – 

Ajatus televisioiden hankkimiseksi kansakouluihin jätepaperikeräyksen avulla on syntynyt Kansakoulujen nuorisotyön keskus ry:ssä.

Televisio-operaation tarkoituksena ei ole kuitenkaan ainoastaan koulujen opetusolojen parantaminen. Tällä tavalla saadaan lapset, opettajat ja vanhemmat yhteistyöhön, herätetään lapsissa kansantaloudellista ajattelua ja samalla voidaan hankkia kansakoululaitoksen tulevan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi pysyvä muistomerkki kouluihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit