Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talven tuiskut pohjoiseen

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Viikonvaihteessa paikoitellen lähes kymmenen boforin voimakkuudella puhaltanut myrskytuuli heitti vettä Lauttasaarensillan kaiteisiin ja peitti sillan alkupään jäävaippaan.
Viikonvaihteessa paikoitellen lähes kymmenen boforin voimakkuudella puhaltanut myrskytuuli heitti vettä Lauttasaarensillan kaiteisiin ja peitti sillan alkupään jäävaippaan. Kuva: Lehtikuva

Viikonlopun lumimyrsky on hellittänyt otteensa Etelä-Suomessa, josta se heikentyneenä pyrynä siirtyy kohti pohjoista. Ilmatieteellinen keskuslaitos ilmoittaa kuitenkin uuden myrskykeskuksen lähestyvän Etelä-Suomea ehkä jo tänä iltana.

Kahdeksan millimetrin sademäärä ei Helsingissä ole yleistä. Voimakas tuuli kasasi lumimassat kinoksiksi, mikä aiheutti mm. Helsingin kaupungin liikennelaitokselle voittamattomia vaikeuksia.

Asiaa pahensi se, että työlainsäädännön sallima ylityömäärä tuli monien työntekijöiden kohdalla täyteen, eikä kaupunki voinut enää klo 16:n jälkeen lauantaina juuri lainkaan aukaista katuja. Sunnuntain työvoima oli myös hyvin vähäinen.

Aikainen talvi tuli niin odottamatta, että kaupungin lumenkaatopaikkoja ei ollut ehditty merkitä eikä ilmoituksia niistä saattaa julkisuuteen ennen maanantaita, jolloin oli jo jouduttu esim. Hernesaaressa ja Tervasaaressa kaatamaan lunta satunnaisiin paikkoihin.

Yksityisiä autoilijoita taas harmitti auton motittaminen kadun laitaan auran työntämillä lumimassoilla.

Lunta on yksinkertaisesti tullut liikaa meidän laitteillemme. Emme ole saaneet suuren lumimäärän alta paljastumaan kovaa pohjaa jota olisimme voineet hiekottaa, kertoi ins. Veikko Kiviniemi kaupungin puhtaanapito-osastolta.

 

Liikaa lyijyä liukenee eräistä tuontiastioista

Joulua silmällä pitäen on maahan tuotettu ulkomailta mm. värikkäitä astioita tavallista runsaammin.

Mutta näiden ulkomaitten tuotteiden joukossa on muutamia, joita viranomaiset eivät katsele oikein suopein silmin ja joiden kohtalo on parhaillaan vaakalaudalla.

Niistä näet erottuu ruokaan lyijyä enemmän kuin meidän elintarvikeasetuksemme sallii, pahimmassa tapauksessa jopa kuusikymmenkertaisesti.

Joukko ulkomaisia astioita on tätä varten parhaillaan tutkimuksen alaisena.

Tällä hetkellä tiedetään kuuden ulkomaisen tehtaan yhteensä kymmenkunnan astian olevan tältä osin asetuksen vastaisia.

Kauppa- ja teollisuusministeriön elintarvikeosasto on pyytänyt lääkintöhallitukselta asiasta lausuntoa.

Lähiaikoina on tarkoitus keskustella astioiden maahantuojien kanssa mahdollisesta astioiden poistamisesta markkinoilta ja kiinnittää heidän huomiotaan asetuksen määräyksiin.

 

Kampaajillamme oli menestystä Tanskassa

Kööpenhamina, 29.11. (STT–RB)

Suomalaiset naiskampaajat voittivat sekä henkilökohtaisen että joukkuemestaruuden Kööpenhaminassa sunnuntaina pidetyssä pohjoismaisessa kampaajakilpailussa.

Henkilökohtaiseksi mestariksi selviytyi Seija Karjalainen. Joukkuekilvassa sijoittui toiseksi Tanska.

Miesten sarjassa voitti kampaajamestaruuden tanskalainen Vichman Petersen. Tanskalle meni myös miesten joukkuekilvan voitto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit