Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulukalenteri avautuu

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Neiti Kirsti Paili on ruotsinkielinen Neiti Työpaikka. Hänen kolme kertaa viikossa nauhalle äänittämänsä vapaina olevat työpaikat kuullaan Helsingissä numerosta 045.
Neiti Kirsti Paili on ruotsinkielinen Neiti Työpaikka. Hänen kolme kertaa viikossa nauhalle äänittämänsä vapaina olevat työpaikat kuullaan Helsingissä numerosta 045. Kuva: Lehtikuva

TV-1 19.30

Joulun lähtölaskenta alkaa. Joulukuun ensimmäisenä avataan joulukalenterin ensimmäinen ikkuna, toisena toinen, kolmantena kolmas jne. Ja kun viimeinen kalenterinikkuna avataan, onkin jo jouluaatto.

Joulukalenteri on muodostunut perinteeksi myös televisiossa, sillä onhan sitä esitetty jo monena perättäisenä vuotena.

Joka vuosi joulukalenteri on toteutukseltaan erilainen, mutta perusidea on aina sama: jokaisesta joulukalenterin osasta saadaan kirjain ja kun kaikki 24 kirjainta yhdistetään, saadaan jokin jouluun liittyvä lause.

Tämän vuoden joulukalenteri koostuu 24 tunnetusta joulusävelmästä, jotka kaikki löytyvät yleisimmin käytössä olevista laulukirjoista.

Kussakin joulukalenterilähetyksessä esitetään yksi sävelmä pienin kuvaelmin ja piirroksin kuvitettuna ja samanaikaisesti sävelmästä esitetään sähköuruilla erilaisia sovituksia. Kunkin kuvaelman jälkeen ilmoitetaan, mikä arvattavan laulun säkeistö on kysymyksessä ja monesko kirjain siitä on otettava.

Joulukalenterin käsikirjoitus on Ossi Ojalan, musiikki Tapio Yrjän ja ohjaus Keijo Kompan.

Neiti Työpaikka - Helsingin kymmenes puhelinpalvelumuoto

”Ompelijanpaikkoja on tarjolla seuraavasti... keittäjiä tarvitaan Helsingin ympäristöön, ammattitaitoisia sorvaajia, ammattitaitoisia moottoriasentajia, kodinhoitajia...”

Nyt on työtä hakevilla ja uudesta paikasta kiinnostuneilla helsinkiläisillä kuultavanaan puhelimessa myös neiti Työpaikan ääni.

Uusi puhelinpalvelumuoto, Työpaikkatiedotus, on otettu Helsingin työvoimapiirin käyttöön vapaina olevien paikkojen tiedottamiseksi.

Numeron 044 ja ruotsinkielisenä 045 käyttöön ottaminen on tällä hetkellä kymmenes levyltä kuultava puhelinpalvelumuoto Helsingissä.

Marraskuu koko maassa viisi astetta kylmempi

Marraskuu muodostui koko maassa noin 5 astetta normaalia kylmemmäksi. Tämä johtuu poikkeuksellisen pitkästä kylmän sään jaksosta, joka alkoi jo 10 päivän tienoilla jatkuen sitten kuun loppupäiviin asti.

Marraskuun pakkasennätyksiä mitattiin mm. Kajaanissa –28 astetta. Samaan lukemaan päästiin myöskin Vaasassa, jossa myös kuukauden keskilämpö –6 astetta muodostui alemmaksi mitä tähän saakka on laskettu. Kylmistä ja kuivista ilmamassoista johtuen kuukauden sademäärät jäivät normaaliin tai hiukan alle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit