Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kommunistit järjestivät rauhanjuhlan Helsingissä

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Rauhanliikkeeseen osallistui tuhatkunta marssijaa.
Rauhanliikkeeseen osallistui tuhatkunta marssijaa. Kuva: Lehtikuva

Pääasiassa kommunistien järjestämään rauhanmarssiin otti Helsingissä eilen illalla osaa vähän yli tuhat marssijaa, jotka julistelauseita kantaen kulkivat Senaatintorilta Aleksanterinkatua ja Mannerheimintietä pitkin Messuhallille. Messuhallissa oli tämän jälkeen erityinen rauhanjuhla, jossa pidettiin puheita Vietnamista sekä Pohjolan ydinaseettomaksi vyöhykkeeksi julistamisen puolesta.

– Niin kauan kuin Pohjoismaat eivät julista ydinaseettomuuden oppia ja osoita haluaan tämän opin noudattamiseen tämän päivän ja tulevaisuuden käytännössä, niin kauan on ihmisillä oikeus ajatella, että Pohjoismaat kenties mielellään pitäisivät ydinaseita, jos ne osaisivat valmistaa niitä ja jos ne jaksaisivat maksaa niistä, totesi toimittaja Arvo Salo puheessaan.

VR:n rikosetsivät yrittivät kuulustella kansanedustajia

Suurta huomiota herätti eduskunnassa eilen kahden valtion rautateiden rikosetsivän yritys kuulustella valtiovarainvaliokunnan jäseniä erään rautatiehallituksen kassakaapista kadonneeksi epäillyn magnetofoninauhan johdosta. He olivat ilmoittaneet olevansa liikkeellä pääjohtaja Erkki Aallon toimeksiannosta. Etsiville todettiin, ettei heillä ole mitään oikeutta eikä mahdollisuutta toimittaa eduskunnassa kuulusteluja. Sitä paitsi valiokuntien istunnot ovat suljettuja.

Rautatiehallituksen pääjohtaja Aalto totesi lehtemme tiedusteluun, etteivät VR:n rikosetsivät ole saaneet tehtäväkseen toimittaa kuulusteluja eduskunnassa. Hän myönsi, että ”meiltä on jokin magneettinauha varastettu”. – – Mitä tämä kadonneeksi epäilty nauha sisältää, ei eduskuntapiireissä varmasti tiedetty. Eräiden tietojen mukaan kysymyksessä olisi tapaus, joka liittyy valiokunnassa kuultavana olleen ulkopuolisen henkilön toteamukseen, että hän ”pystyy tällaisella magnetofoninauhalla todistamaan, että rautatiehallituksen istunnot ovat täyttä farssia”.

Urheilija ei tarvitse elämäkertateosta

Kaikkien aikojen parhaimmasta juoksijasta Paavo Nurmesta on ilmestynyt hänen nimeään kantava kirja, joka kertoo juoksijasta itsestään, hänen satumaisesta urastaan ja lopulta ammattilaiseksi julistamisesta ja sen aiheuttamista ristiriidoista. Nurmi itse ei ole hyväksynyt kirjan tekemistä, eikä antanut kustantajalle lausuntoa kirjan sisällöstä.

Helsingin Sanomien urheilupakinoitsija Uppercut, toimittaja Yrjö Halme on keskustellut Paavo Nurmen kanssa, joka sanoo, ettei urheilija ansaitse kirjan julkaisemista, ja ettei kukaan urheilija opi kirjojen mukaan juoksemaan. Haastattelu kosketteli myös nykyaikaa. Nurmi totesi, ettei kilpailujen rajoittamisella päästä parantuviin tuloksiin. Jokaisen urheilijan on itse tiedettävä, kuinka usein hän kilpailee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit