Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Holmia avasi autolauttayhteyden Naantalin ja Tukholman välille

Ihmiset
 
HS
V. K. Hietanen
M/s Holmia aloitti torstaina liikennöimisen uudella reitillä Naantali–Långnäs–Tukholma. Se on ensimmäinen autolautta, joka säännöllisesti kulkee suoraan Tukholman keskustan lähellä sijaitsevan Värtanin satamaan, jota Skandia ja Nordia käyttivät jäiden takia talvella 1963 satamapaikkanaan. Naantalin autolauttasatamaan on rakennettu paviljongit matkustajia ja kuorma-autojen selvitystä varten.
M/s Holmia aloitti torstaina liikennöimisen uudella reitillä Naantali–Långnäs–Tukholma. Se on ensimmäinen autolautta, joka säännöllisesti kulkee suoraan Tukholman keskustan lähellä sijaitsevan Värtanin satamaan, jota Skandia ja Nordia käyttivät jäiden takia talvella 1963 satamapaikkanaan. Naantalin autolauttasatamaan on rakennettu paviljongit matkustajia ja kuorma-autojen selvitystä varten. Kuva: V. K. Hietanen

Turku, torstaina (N)

Silja-varustamon m/s Holmia lähti torstai-iltana ensimmäiselle matkalleen reitillä Naantali–Långnäs–Tukholma, mikä merkitsee uusia aluevaltauksia, toisin sanoen säännöllistä vuorolaiva- sekä ensimmäistä matkustaja- ja autolauttaliikennelinjaa Naantalille ja varustamolle taas suoraa autolauttalinjaa Suomesta Tukholmaan. - -

Naantali on toiminut ripeästi ja rakentanut erityisen vaihtosataman ajanmukaisine paviljonkeineen.

Sopimus autolauttaliikenteestä tehtiin vasta elokuussa ja paviljonkien varsinaiset rakennustyöt voitiin aloittaa lokakuun 26. päivänä. Lyhyestä ajasta huolimatta paviljongit – toinen matkustajia ja toinen kuorma-autoselvityksiä varten, – olivat käyttökunnossa Holmian lähtiessä ensimmäiselle vuorolleen mukanaan runsaslukuinen joukko Naantalin kaupungin johdon edustajia. Ensimmäisellä matkalla oli Naantalista mukana myös seitsemän rekka-autoa.

Avajaistilaisuudessa pitämässään puheessa konsuli Nils Wetterstein kosketteli matkustajaliikenteemme kannalta erittäin tärkeitä pohjoismaisten tullihallitusten alkoholin ja tupakan tuontirajoitussuunnitelmia.

On ihme, ettei matkailuväen taholta ole vielä reagoitu virallisesti näihin suunnitelmiin, joiden toteuttamiseksi Suomen tullihallitusta painostetaan muiden Pohjoismaiden taholta. Varustamon taholta on esitetty, että rajoitukset koskisivat vain ns. kesäreittejä, sanoi konsuli Wetterstein.

100.000 kuubalaisen siirto USA:han alkoi

Miami, Florida, 2.12.

(STT–AFP–Reuter)

Amerikkalainen matkustajakone, jossa oli yhteensä 82 kuubalaista pakolaista, laskeutui keskiviikkoiltana Miamiin ja aloitti siten suurisuuntaisen ilmakuljetusoperaation, jonka puitteissa noin 100.000 kuubalaisen uskotaan lähimmän kahden vuoden aikana siirtyvän Yhdysvaltoihin. - -

Saapuville pakolaisille oli järjestetty juhlava vastaanotto, jonka yhteydessä heille luettiin Yhdysvaltain ulkoministeriön lähettämä sanoma. Sanomassa ulkoministeriö sanoi: ”Yhdysvaltain presidentin ja Amerikan kansan puolesta toivotamme teidät tervetulleiksi ja toivotamme onnea aloittaessanne uuden elämän.”

Lumiukko myöhästytti junaa puolisen tuntia

Lahdesta Riihimäelle matkalla olleen junan veturinkuljettaja ja lämmittäjä kokivat melkoisen järkytyksen lähellä Okeroisten liikennepaikkaa luultuaan ajaneensa radalla seisoneen miehen kuoliaaksi. Kysymyksessä oli kuitenkin pikkupoikien tekemä kepponen.

Veturinkuljettaja havaitsi keskellä rataa seisovan miehen ja antoi hälylysmerkkejä, mutta miesei vain väistynyt. Juna kulki sen ylitse, ennenkuin raskas kalusto saatiin pysähtymään.

Veturimiehet lähtivät jalkaisin taaksepäin onnettomuuspaikalle etsimään uhria. He saivat tehdä puoli tuntia töitä ennen kuin asia selvisi.

Kysymyksessä oli pikkupoikien keskelle rataa rakentama ja erehdyttävästi elävää henkilöä muistuttava lumiukko.

Juna myöhästyi aikataulustaan puolisen tuntia poikien kepposen takia, mutta muuta vahinkoa ei tällä kertaa koitunut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit