Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sade ei pelottanut ranskalaisia

Ihmiset
 
HS
Herra ja rouva de Gaulle täyttivät kansalaisvelvollisuutensa.
Herra ja rouva de Gaulle täyttivät kansalaisvelvollisuutensa.

Pariisi, 5.12. (Lauri Karén)

Lähes koko maassa raivonneesta myrskystä ja rankkasateesta sekä niiden aiheuttamista tulvista huolimatta kiirehtivät ranskalaiset sunnuntaina sankoin joukoin äänestyspaikoille valitakseen kuudesta tarjolla olleesta ehdokkaasta tasavallan presidentin seuraavaksi eli tammikuun 8. pnä alkavaksi 7-vuotiskaudeksi.

Äänestysosanoton arvioitiin nousevan yli 80 %:n suuruiseksi. - -

Ranskan sunnuntaisten presidentinvaalien ääntenlaskennan jatkuessa myöhään pikkutunneille saakka oli klo 23 mennessä Suomen aikaa täysin selvää, että kenraali de Gaullen suurin ja kunnianhimoisin vaalitavoite eli ehdoton enemmistö jo heti ensi äänestyskierroksella oli livahtanut hänen käsistään.

Uusintavaalit sunnuntaisessa äänestyksessä kahden eniten ääniä saaneen, eli de Gaullen ja selvästi toiseksi nousevan vasemmiston ehdokkaan, kansanedustaja Francois Mitterrandin kesken on siten edessä joulukuun 19. pnä. Tänä väliaikana tullaan varmasti näkemään suurisuuntaisia poliittisia manöövereitä.

Paavo Nurmi suurlähettiläälle: Kipchoge Keino maailman paras

Yhdysvaltain Länsi-Saksan suurlähettiläs George C. McGhee, joka on lyhyellä yksityisvierailulla Helsingissä, saattoi toteuttaa eilen suuren haaveensa: hän tapasi Paavo Nurmen, jonka kanssa suurlähettiläs oli juossut kilpaa v. 1928 Dallasissa, Texasissa.

Nurmi ja suurlähettiläs keskustelivat pitkän tovin yleisurheilusta ennen vanhaan ja nykyisin. Kun suurlähettiläs McGhee kysyi, miksi suomalaiset juoksijat eivät pysty enää voittamaan olympialaista kultaa, Nurmi vastasi: ”Meidän elintasomme on liian korkea – elämä on yksinkertaisesti liian helppoa nykyisin.”

Miehiä ei tavoitettu – rutistettiin autoa

Lieksa, sunnuntaina (Aku)

Vanha Lieksan ja Uimaharjun lättähattukauna puhkesi taas kerran kukkaan sunnuntain vastaisena yönä. Lieksalaiset tapasivat torin kulmalta uimaharjulaisten nuorten vuokraaman auton ja paremman puutteessa kohdistivat vihansa siihen.

Aluksi päätettiin kaataa auto, mutta vaikka sen sivulle saatiin täysi autonmitta, se ei kellahtanutkaan odotetusti. Lieksalaiset tyytyivät tällöin rutistelemaan lokasuojat ja puskurit uuteen uskoon. Lieksan poliisi nappasi yhden rutistajista pitävään syleilyynsä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit