Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Linnan juhlalinjassa uusiakin tuulia

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Tarmo Manni tuli turhia kursailematta viimevuotisessa pohjalaispuvussaan puukko vyöllä.
Tarmo Manni tuli turhia kursailematta viimevuotisessa pohjalaispuvussaan puukko vyöllä. Kuva: Lehtikuva

Sytyttävä esitys, sanoi tasavallan presidentti ja kiiruhti kättelemään Ateenalaisten laulun sävelten vaiettua Suomi-tyttöjen ja -poikien kuoron pienimpiä jäseniä.

Ja toden totta, ei ennen ole nähty, että Linnan itsenäisyyspäivävastaanotolla itkettäisiin liikutuksesta. Kyyneleitä pyyhki silmänurkastaan moni nuorten herkistämä aikuinen.

Suuri iltavastaanotto muodosti arvokkaan, mutta kuuman ja hikisen päätteen itsenäisyytemme 48. syntymäpäivälle.

Tungos oli valtava jo silloin, kun Mariankadun puoleiset vieraat olivat tulleet ja siirtyneet tiukkana muurina presidentin ja keltaisena hohtavaan intialaiseen silkkiin pukeutuneen rouva Kekkosen vanavedessä pääovelta saapuvien värikästä sisääntuloa odottamaan.

Jean Sibeliuksen satavuotispäivä

Suuren kansallisen säveltäjämme juhlavuosi huipentuu tänään, Jean Sibeliuksen syntymän satavuotispäivänä järjestettäviin lukuisiin juhlallisuuksiin.

Tilaisuudet keskittyvät Järvenpäähän ja Helsinkiin, mutta myös muualla maassa järjestetään kuluvan viikon aikana Sibelius-konsertteja ja -juhlia.

Järvenpäässä esittävät aamulla tervehdyksensä kauppalan koululaiset sekä Järvenpään Mieslaulajat. Klo 12 saapuu Ainolaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan lippuvartio. Juhlapuheen pitää akateemikko Rolf Nevanlinna ja valtioneuvoston seppeleen laskee pääministeri Johannes Virolainen.

Klo 12.30 Järvenpään Mieslaulajat esittävät Sibeliuksen patsaalla Sydämeni laulun; juhlapuheen pitää akateemikko Joonas Kokkonen. Klo 13 Järvenpään Mieslaulajat esittävät laulutervehdyksen rouva Aino Sibeliukselle. Klo 18 laskevat Järvenpään kuorot ja oopperayhdistys seppeleen Sibeliuksen patsaalle esittäen samalla musiikkiohjelmaa.

Klo 20 alkaa Helsingin A-messuhallissa juhlakonsertti. Konsertin johtaa prof. Tauno Hannikainen, solistina Sibelius-viulukilpailun voittaja Oleg Kagan. Juhlallisuudet päättyvät Kalastajatorpalla järjestettäviin juhlaillallisiin.

Yliopistokaupunginosa on suunnitteilla Tampereelle 

Tampere, tiistaina (T).

 

Toistaiseksi asemakaavoittamattoman Hervannan metsämaastoon Kaukajärven eteläpuolella suunnitellaan parhaillaan laajaa Tampereen yliopistokaupunginosaa.

Sinne sijoitettaneen tulevaisuudessa korkeakouluja ja niihin liittyviä tutkimuslaitoksia sekä 15.000–20.000 opiskelijan asunnot.

400 hehtaarin suuruisen kampus-alueen lisäksi näillä tienoilla on 6 neliökilometrin teollisuus- ja asuntoalueet, jotka muodostavat kaupungin kehityksen kannalta välttämättömän aluereservin.

Koska näille alueille kohdistuu lähiaikana erittäin voimakas liikennetarve, ovat kaupungin asiantuntijaelimet asettuneet kannattamaan Tampereen–Kangasalan moottoritien rakentamista Kaukajärven eteläpuolitse.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit