Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luminen Ainola päivän keskipisteenä

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Rouva Aino Sibelius keskustelee neuvostoliittolaisen viulutaiteilija Oleg Kaganin kanssa.
Rouva Aino Sibelius keskustelee neuvostoliittolaisen viulutaiteilija Oleg Kaganin kanssa. Kuva: Lehtikuva

Jean Sibeliuksen syntymän satavuotispäivänä keskittyi lähes koko maailma juhlimaan suuren suomalaisen säveltäjän muistoa.

Suomessa juhlallisuudet huipentuivat kunniakäynteihin Sibeliuksen kodissa ja haudalla Ainolassa ja patsaalla Järvenpäässä sekä Helsingin Messuhallissa pidettyyn suureen konserttiin ja sitä seuraaviin juhlaillallisiin. – –

Haudalta siirtyi joukko Ainolaan esittäen tervehdyksensä rouva Aino Sibeliukselle. Rouva Sibelius tervehti kaikkia kävijöitä ja tiedusteli erittäin pirteänä kultakin kuulumisia, esittäen huomautuksia juhlapäivän vietosta, samana aamuna lehdistössä julkaistuista Sibelius- artikkeleista jne.

Kunniakäyntien seuraavana kohteena oli Järvenpään keskustassa sijaitseva Sibeliuksen patsas, jonka ympärille oli asettunut helsinkiläisten ylioppilaiden muodostama lippuvartio. Tilaisuuden aluksi esittivät Järvenpään Mieslaulajat opettaja Pentti Raition johdolla Sibeliuksen Sydämeni laulun.

Puheen piti akateemikko Joonas Kokkonen ja opetusministeri Jussi Saukkosen laskettua valtioneuvoston seppeleen laskivat edellä mainitut henkilöt instituutioidensa kukkalaitteet. Tilaisuus päättyi Järvenpään Mieslaulajien esittämään Finlandiaan.

Aalto jätti selvityksen etsiviensä vierailusta

Eduskunnan oikeusasiamies sai keskiviikkona iltapäivällä pääjohtaja Erkki Aallolta kirjallisen selvityksen rautatiehallituksen rikostutkijoiden viime viikkoisesta käynnistä eduskunnassa. – –

Asian loppuratkaisun ajasta ei myöskään ole vielä tietoa, mutta kuten aikaisemmin on sanottu, rikosetsivien vierailu eduskunnassa selvitetään mahdollisimman pian.

Pääjohtaja Aalto matkusti tiistaina Pariisiin kansainvälisen rautatieliiton UIC:n yleiskokoukseen. Sitä ennen hän ehti saada VR:n johtavan rikostutkijan Viljo Hännisen raportin kadonneiden magnetofoninauhojen etsinnästä. Rautatiehallituksesta kerrottiin keskiviikkona, että raportti on jätetty Aallolle tiettävästi jo tiistaina.

Nauhaselkkaus tapahtui viime viikon tiistaina, jolloin kaksi VR:n rikostutkijaa kävi valtiovarainvaliokunnan sihteeriltä tiedustelemassa mahdollisuuksia kuulustella valiokunnan jäseniä rautatiehallituksen kassakaapista kadonneista ääninauhoista.

Pääjohtaja Aallon myöhemmän ilmoituksen mukaan mitään nauhoja ei kuitenkaan ole kateissa. Sen sijaan niitä on saatettu jäljentää ja Aalto on kertonutkin epäilevänsä, että näitä kopioita on asiattomien hallussa.

Oikeuskansleri Jaakko Enäjärvi ilmoitti puolestaan, että nauhat ovat oikeuskanslerin virastossa lukitussa säiliössä. Niitä tarvitaan rautatiehallituksen asioista käynnissä olevan tutkimuksen vuoksi.

Amerikkalainen joulupukkki tänään Inariin

Monivuotisen perinteen mukaisesti muistavat Saksassa olevat amerikkalaiset sotilaat jälleen Lapissa sijaitsevaa Inarin lastenkotia jouluna.

Varhain tänä aamuna lähti Yhdysvaltain suurlähetystön lentokone kohti Inaria mukanaan Ramsteinin lentotukikohdan edustajat, kapteeni Reade ja kersantti Smith sekä neljä toisesta yksiköstä olevaa valokuvaajaa ja reportteria.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit