Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yleisradion ohjelmat, valtion yhtiöt ja autokatsastus saivat muistutuksia

Ihmiset
 
HS
Holger Eklund / Lehtikuva
Kun muut suomalaiset rämpivät pitkin lumisohjoisia katuja, ovat vaasalaiset jo muutaman viikon ajan voineet ylpeillä maan ainoasta jatkuvasti kuivana ja lumettomana pysyvästä katukäytävästä. Hovioikeuden puistikon ja Rosteninkadun välinen katukäytäväosuus pysyy kuivana, koska jalkakäytävän alle on vedetty kaukolämmityksen paluuvesiputket, jotka sulattavat lumen ja estävät jäätymisen. Idea on saatu Ruotsista, Västeråsista ja ainakin leudolla säällä se on onnistunut hyvin.
Kun muut suomalaiset rämpivät pitkin lumisohjoisia katuja, ovat vaasalaiset jo muutaman viikon ajan voineet ylpeillä maan ainoasta jatkuvasti kuivana ja lumettomana pysyvästä katukäytävästä. Hovioikeuden puistikon ja Rosteninkadun välinen katukäytäväosuus pysyy kuivana, koska jalkakäytävän alle on vedetty kaukolämmityksen paluuvesiputket, jotka sulattavat lumen ja estävät jäätymisen. Idea on saatu Ruotsista, Västeråsista ja ainakin leudolla säällä se on onnistunut hyvin. Kuva: Holger Eklund / Lehtikuva

Yleisradion ohjelmien puolueellisuudesta, tasapuolisuuden puutteesta valtion yhtiöiden hallintoelinten jäsenten valinnassa, autokatsastustoiminnan epäkohdista ja budjettiin merkitsemättä jätetyistä veronmaksuobligaatioista antaa eduskunnan perustuslakivaliokunta hallitukselle muistutuksensa torstaina valmistuneessa mietinnössään.

Valiokunnan mielestä yleisradion poliittisissa ohjelmissa on ilmennyt puolueellisuutta eikä radiossa ja televisiossa esiintyviin poliittisiin henkilöihin nähden ole noudatettu selvää ja yhtenäistä sääntöä. Valtion yhtiöiden hallintoneuvostojen ja tilintarkastajain nimityksissä ei ole saavutettu tasapuolisuutta.

Autokatsastuksen osalta valiokunta uudistaa aikaisemmin esittämänsä toivomuksen katsastusmiesten lisäämisestä ja tointen muuttamisesta peruspalkkaisiksi.

Sibelius-monumentti vapautettiin verosta

Helsinkiin pystytettävän Sibelius-monumentin materiaalin hintaan sisältyvän liikevaihtoveron poistamisesta teki valtioneuvosto torstaina päätöksen. Päätös edellyttää, että liikevaihtoveron suuruus on enintään 24.000 markkaa. Aikaisemmin on liikevaihtoverot poistettu vain presidenttien muistomerkkien rakentamiseen käytetyn materiaalin osalta.

Osoitejärjestelmä yleistyy Helsingissä

Pistokokeet osoittavat, että 36 prosenttia Helsinkiin tulevista kirjelähetyksistä on jo varustettu uudella numero-osoitteella. Maan kaikissa postitoimipaikoissa tehtiin keskiviikkona koe, jossa laskettiin kuinka suuri osa Helsinkiin osoitetuista kirjeistä oli varustettu uudella osoitteella. Helsinkiläis-koteihin ja toimipaikkoihin on viime päivinä jaettu miljoona tiedotuskorttia, joilla voi ilmoittaa ystävilleen uudesta osoitteesta. Lisäksi Helsingin liikennelaitos lähettää julisteen uusista bussien numeroista, jotka pienin poikkeuksin ovat samat kuin alueen postinumerot.

Jorma Panula Tukholmassa

Sibeliuksen satavuotispäivän juhlakonsertin Tukholmassa johti kapellimestari Jorma Panula. Tukholman Filharmonikkojen ohjelmaan kuului kolmas sinfonia, Tapiola sekä viulukonsertto, jonka soitti Gunnar Barter. -- On kuitenkin halukkaasti tunnustettava, että meille tarjottu juhlaohjelma sai aidon sibeliaanisen leiman. Johtajana toimi nimittäin Jorma Panula, joka pani tuleen kaiken vitaliteettinsa ja taitonsa tehdäkseen hänelle niin tutulle mestarille oikeutta. Tästä johtui mm. se, että orkesterin sointi kuulosti intensiiviseltä ja huolitellulta koko konsertin ajan, jopa heikommissakin nyansseissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!