Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskuntavaalit maaliskuun lopulla

Ihmiset
 
HS
Reijo Koskinen / Lehtikuva
Parhaiten saa pikkuiset rauhoittumaan, kun panee heidät askartelemaan ja jouluaiheinen askarteluhan on nyt ajankohtainen. Kenkälaatikkoon on varsin alkeellisin materiaalein saatu syntymään seimi. Tytöillä on käsissään tapettiliisteristä, sahajauhoista ja vedestä sekoitettua muovailuvahaa.
Parhaiten saa pikkuiset rauhoittumaan, kun panee heidät askartelemaan ja jouluaiheinen askarteluhan on nyt ajankohtainen. Kenkälaatikkoon on varsin alkeellisin materiaalein saatu syntymään seimi. Tytöillä on käsissään tapettiliisteristä, sahajauhoista ja vedestä sekoitettua muovailuvahaa. Kuva: Reijo Koskinen / Lehtikuva

Hallitus esitti eilen yllättäen kaikille eduskuntaryhmille kansanedustajain vaalien ajankohdan siirtämistä heinäkuusta maaliskuuhun. Hallituksen ratkaisu tehtiin pääministerin esityksestä. Kun suurin osa ryhmistä on ajankohdan siirron kannalla, toimitetaan ensi vuoden vaalit kaikesta päätellen 20.–21. tai 27.–28. maaliskuuta – tahi viimeistään huhtikuun alkupäivinä.

Esitys vaalilain muuttamisesta tältä osin on tarkoituksena antaa eduskunnalle mahdollisimman nopeasti, ilmeisesti jo ensi tiistaina sen jälkeen kun kaikkien ryhmien kannat ovat selvillä.

Hallituksen yllätyksellinen veto johtaa ilmeisen välittömästi siihen, että puolueiden vaalitaistelu alkaa täydellä teholla. Samoin saavat vaaliliittoneuvottelut ja ehdokasasettelu lisää vauhtia. Tässä tilanteessa saattaa myös hallitusyhteistyö nykyisessä muodossaan kohdata ennen pitkää esteitä, jotka koettelevat Virolaisen hallituksen liitoksia entistä lujemmin.

Pakolaiskysymys on pysyvänä ongelmana

Yhdistyneitten Kansakuntien pakolaisaputoimintaa tukemaan perustettiin Helsingissä perjantaina yhdistys, jonka nimeksi hyväksyttiin Suomen Pakolaisapu.

YK:n pakolaisapujärjestöjä edusti kokouksessa kansainvälisen pakolaisjärjestön UNHCR:n uusi päällikkö, prinssi Sadruddin Aga Khan, joka selvitti maailman tämänhetkisiä pakolaisongelmia.

Uusia pakolaisryhmiä on erityisesti Afrikassa, koska olot ovat vakiintumattomat; siellä on nykyään noin 500.000 pakolaista.

Toinen huomattava apua tarvitseva alue on lähi-itä, missä arabipakolaisia on noin 1.250.000.

Maasta toiseen siirtyvien pakolaisryhmien lisäksi yhä avun tarpeessa ovat toisen maailmansodan aikaiset pakolaiset.

Tämän vuoden Nobelin palkinnot jaettiin juhlavin menoin Tukholmassa

Rauhanpalkinto ojennettiin Unicefin johtajalle Oslossa

Perjantaina suoritettiin tämän vuoden Nobelin palkintojen jako perinteellisin juhlallisin menoin Tukholman konserttitalon suuressa juhlasalissa.

Palkinnot ojensi seitsemälle palkinnonsaajalle Ruotsin kuningas Kustaa VI Aadolf. Jakotilaisuus televisioitiin 12 maahan.

Oslossa järjestetyssä koruttomassa juhlassa ojennettiin Nobelin rauhanpalkinto YK:n lastenavun (Unicefin) pääjohtajalle Henry R. Labouisselle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit