Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keksijän oivalluksesta pitkä taivallus patentin saamiseen

Ihmiset
 
HS
Reijo Koskinen / Lehtikuva
Osa patenttijulkaisuarkistoa. Oikealla näkyvä vipurivistö kuuluu sähkökäyttöiseen hyllykköjärjestelmään. Arkistossa on julkaisuja yli kahdestakymmenestä maasta useita miljoonia kappaleita. Julkaisuja tutkimassa neiti Ritva Kämpe ja dipl.ins. Juhani Rainesalo.
Osa patenttijulkaisuarkistoa. Oikealla näkyvä vipurivistö kuuluu sähkökäyttöiseen hyllykköjärjestelmään. Arkistossa on julkaisuja yli kahdestakymmenestä maasta useita miljoonia kappaleita. Julkaisuja tutkimassa neiti Ritva Kämpe ja dipl.ins. Juhani Rainesalo. Kuva: Reijo Koskinen / Lehtikuva

Kun suomalainen keksijä suuntaa kulkunsa Helsingissä Bulevardin varrella sijaitsevaan patentti- ja rekisterihallitukseen, hän saa varautua 3–4 vuotta kestävään prosessiin sikäli kuin hänen paperille talletettu keksintönsä on todella ajatukseltaan uusi ja ennennäkemätön.

Prototyyppi kainalossaan patenttitoimistoon marssiva keksijä kuuluu nykyisin auttamattomasti kuvavitsien maailmaan, siliä nykyään keksimisen on tapahduttava paperilla. Viimeisten tietojen mukaan on patentinhakijoista joka neljäs suomalainen ja loput ulkomailta.

Tänä vuonna on virastoon virrannut kymmenen kuukauden aikana 2.601 patenttihakemusta. -- Tätä arkistoa keksijän on syytä käyttää hyväkseen tutkiessaan saamansa idean ainutlaatuisuutta. Usein sieltä on löydetty vastaava ajatus paperille pantuna ja patentoituna, jolloin patentin saaminen raukeaa – siitäkin huolimatta, että myönnetty patentti on voimassa vain seitsemäntoista vuotta eikä sitä uusita.

Intia pyytää USA:lta apua nälänhädän torjumiseksi

New Delhi, 11. 12. (The New York Times - J. Anthony Lukas)

Intia on pyytänyt hätä-apu-elintarviketoimituksia nälänhädän torjumiseksi. Intia on pyytänyt Yhdysvalloilta viljatoimituksia elintarvikkeita rauhalle -lain ’hätäaputoimituksia’ koskevan toisen artiklan nojalla. Tämä artikla koskee luonnononnettomuuksien ja poliittisten sekasortojen aiheuttaman elintarvikevajauksen torjumiseksi annettua kiireellistä apua.

Intia on tänä vuonna kärsinyt tämän vuosisadan pahimman kuivan kauden ja nälänhätää lähentelevien olosuhteiden odotetaan ensi vuoden alussa vallitsevan useissa osissa maata.

Intian hallitus arvioi olevansa pakotettu hankkimaan ulkomailta ensi vuonna noin 10–14 milj. tonnia vehnää ja riisiä. Tänä vuonna tuonti on ollut noin 8 milj. tonnia.

Talvisadekausi voi vielä jonkin verran helpottaa tai poisjäädessään pahentaa tilannetta.

--

Kasvava elintarvikekriisi alkaa jo tuntua kaikkialla Intiassa. Vehnän, riisin ja sokerin säännöstely aloitettiin New Delhissä keskiviikkona. Aikuiset saavat noin 2,3 kg viljatuotteita viikossa ja lapset noin puolet tästä määrästä.

Westendiin kohoaa 600 uutta asuntoa

Westendin asemakaava on valmistumassa ja se jätetään lähipäivinä Espoon kauppalalle. Kun kaava on saatu vahvistetuksi, alueella alkaa vilkas rakennustoiminta. Niinpä Haka rakentaa sinne 600 asuntoa.

Helsingin asuntokeskuskunta Hakan hallussa on Westendissä noin 50 hehtaarin suuruinen alue. Suunnitelmien mukaan Haka rakentaa sinne alueen luonteen mukaista asutusta – terassitalotyyppisiä, pientalovoittoisia asuntoja.

Kuten muistettaneen Haka myi äskettäin Espoon kauppalalle ja tämä vuorostaan Shellille tontin yhtiön pääkonttoria varten.

Westendin kaavan on laatinut arkkitehti Pentti Ahola.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit