Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tikkurilan vanha silta vaikeuttaa liikennettä

Ihmiset
 
HS
Pentti Koskinen / Lehtikuva
Yksikaistaisella vanhalla kivisillalla Tikkurilassa [Hakkilan kivisilta] on vilkastuneen rekka- ja kuorma-autoliikenteen tähden usein ahdasta. pahoja onnettomuuksia ei kuitenkaan ole tapahtunut.
Yksikaistaisella vanhalla kivisillalla Tikkurilassa [Hakkilan kivisilta] on vilkastuneen rekka- ja kuorma-autoliikenteen tähden usein ahdasta. pahoja onnettomuuksia ei kuitenkaan ole tapahtunut. Kuva: Pentti Koskinen / Lehtikuva

Noin kilometrin päässä Tikkurilasta Hakkilaan päin johtaa Keravanjoen ylitse vanha, kapea kivisilta, joka on melko jyrkän ja mutkaisen mäen alla. Ajoneuvot eivät mahdu sivuuttamaan toisiaan, koska sillalla on yksi ajokaista. Poliisin kertoman mukaan paikalla ei ole sattunut koskaan suurempia kolareita, sillä paikka vaatii kaikilta erityistä varovaisuutta.

Vuosisatoja sitten rakennetusta Keravanjoen yli johtavasta Tikkurilan sillasta paikkakuntalaiset ovat valitelleet, koska uusien varasto, ja asumisalueiden tähden liikenne on seudulla vilkastunut viime aikoina huomattavasti.

Alun perin silta on rakennettu jalankulkijoita ja hevosajoneuvoja varten, mutta nyt tuo arvokkaan näköinen, mutkaisen mäen alla oleva silta ei melko vilkkaan liikenteen takia täytä enää asukkaiden mielestä tarpeellisia vaatimuksia. Lähellä sijaitsevan varastoalueen, tähden tiellä kulkee suuria rekka, ja kuorma-autoja, jotka ovat lisänneet ahtaan paikan liikenneongelmia.

SF:n kohtalo epäselvä

Suomen Filmiteollisuuden kohtalo ratkeaa lopullisesti lähipäivinä, kun studioitten ja laitteiden käytöstä päätetään. Saattaa olla, että aloitamme myöhemmin uudelleen filmien teon pienemmän henkilökunnan turvin. Tällä hetkellä on tuotanto kokonaan lamassa, sanoi fil. maist. Toivo Särkkä yhtiön lopettamistiedon johdosta.

Vararikosta ei voi puhua, koska omaisuutemme on paljon suurempi kuin velkamme, sanoi maisteri Särkkä. Olemme aikoinaan valmistaneet lähes 240 pitkää elokuvaa ja eräät näistä tuottavat hyvääkin tuloa, mutta emme pysty selviämään juoksevista menoista, lähinnä henkilökunnan palkoista ja veroista. – – Television räjähdysmäisestä leviämisestä aiheutunut elokuva-alan yleinen lamakausi ja kolmatta vuotta kestävä elokuvanäyttelijälakko tyrehdyttivät jo aikaisemminkin suurissa vaikeuksissa kamppailleen kotimaisen kokoillan elokuvatuotannon samanaikaisesti kun valtiovalta verotuspoliittisin toimenpitein asetti suomalaisen elokuvan entistä huonompaan asemaan.

Suurin kuusi 25 markkaa

Kuusien myyjät ovat niinikään ilmestyneet jouluiseen katukuvaan. Kauppojakin on tehty, ja tiistaina maksoivat muhkeimmat joulupuut Helsingin Kauppatorilla 25 markkaa. Pikkuisen kuusen sai kahdella markalla. Monelle myyjälle koituu kuusikaupasta sievoinen lisätulo. Mutta eihän sitä nyt vielä tiedä, todetaan varovasti. Joskus on jääty tappiollekin.

Sipoolaisia kuusia myy rouva Ingrid Slup. Hän teki tiistaina innokkaasti kauppoja vanhan asiakkaansa rouva Hilkka Trobergin kanssa. Rouva Troberg suunnittelee miehensä kanssa ulkomaan matkaa, joka alkaisi ennen joulua ja päättyisi pian joulun jälkeen. – Ostamme kuusen, vaikka olemmekin joulun kotoamme poissa, kyllä se parvekkeella säilyy, rouva Troberg sanoo.

Kuusen myyjä, rouva Slup kertoi kaupanneensa vuosikymmeniä hedelmiä Kauppatorilla. Nyt hän on tavallaan ”eläkeläinen”, mutta harrastaa tilapäisesti kuusien myyntiä joulun alla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit