Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulun kallot kajahtaa

Ihmiset
 
Seppo Kaisla hs.nimia@hs.fi

Luullaanko täällä, että hallitus on joku joulupukki?

– Saatetaanpa perustellusti luulla. Tuosta vain saikin silloin joulupukki aattehen ja niin saa hallituskin nimenomaan tuosta vain. Eikä voi kieltää, etteikö hallituksen taival olisi pitkä ja valoton.

Punainen nenäkään ei tuo valoa pimeään, eikä näin taatusti käy aattoiltana perheissä, joihin punaista nenää jo vauhdilla hankitaan.

Valtiovarainministeri sai lukuja omasta päästään. Se ei ole mitään verrattuna perheenpäähän, joka kertoi valmistavansa joulukinkun omasta päästään. Onpa omasta päästä tehty teeveessä kalasoppaakin.

Vasta kun ministeri alkaa kuulla omasta päästään ääniä, on syytä huolestua. Siinä vaiheessa poliitikolle tarpeellisempien äänien saaminen voi tyssätä suht koht tykkänään.

Myös reki yhdistää hallitusta ja joulupukkia, joskin toisen reessä on kiviä, kun toisella on lahjoja.

Köyhtyvänäkin Suomi on joulupukin kotimaa, uskovat suomalaiset, ja sehän riittää aika pitkälle. Jeesuslapsen kotimaa on melkoisesti etelämpänä, koska eihän hän tänne Jumalan selän taakse olisi voinut syntyä.

Kolme viisasta miestä tulivat Palestiinaan itämailta, luultavasti nykyisen Irakin tienoilta. Silloin, eikä pariin tuhanteen seuraavan vuoteen ihmetelty, miksi Irakista tuli muille maille vierahille nimenomaan miehiä. Vasta noin 2015 joulua myöhemmin jotkut ovat yhtäkkiä heränneet tätä kauhistelemaan elleivät suorastaan vastustamaan.

Suomalaiset on tungettu niin täyteen kriisipuuroa, ettei kapsahtanut kansa jaksa joulukuuseenkaan kurkottaa. Nyt on tärkeintä muistaa, ettei toinen saa riistää toista, vaan on tehtävä aivan päinvastoin.

– Näin on näreet, sanoi Töölön friidu loppiaisena jäteastian ääressä.

Sitten jotain ihan muuta:

Mistä tiedämme, että Sepp Blatter ei ole mikään Roope Ankka?

– Roope ei koskaan hankkisi omaisuuksia veljenpojalleen.

Entä miksi Saksassa on halvempaa kuin Suomessa?

– Totta kai on, koska Suomessa on vastaavasti alemmat palkat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit