Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bussien kuljettajat rahastamaan keväällä

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Brigitte Bardot tervehtii hurmaavasti hymyillen ihailijoitaan New Yorkissa saavuttuaan valloittamaan henkilökohtaisesti Amerikkaa. Brigitte on läsnä elokuvansa ”Viva Marian” ensi-illassa.
Brigitte Bardot tervehtii hurmaavasti hymyillen ihailijoitaan New Yorkissa saavuttuaan valloittamaan henkilökohtaisesti Amerikkaa. Brigitte on läsnä elokuvansa ”Viva Marian” ensi-illassa. Kuva: Lehtikuva

Helsingin liikennelaitoksen busseihin ryhdytään asentamaan ensi keväänä rahastuspöytiä, joihin kiinnitetään erityiset lipunmyynti- ja rahanvaihtolaitteet. Rahastuspöydät on tarkoitettu kuljettajien käyttöön, sillä myös Suomessa siirrytään vähitellen kuljettajarahastukseen.

– Lipunmyynti- ja rahanvaihtolaitteet on tilattu Ruotsista, ja osa lipunmyyntilaitteista on jo tullut, kertoi ekonomi T. Nikula Helsingin kaupungin liikennelaitokselta. – Busseissa niitä ei tosin vielä ole.

– Laitteet tulevat sijaitsemaan bussin etuosassa kuljettajan oikealla puolella, ja ne nopeuttavat huomattavasti sekä kertalippujen että keväällä käyttöön otettavien uusien, lipunmyyntilaitteisiin soveltuvien 10 markan sarjalippujen myyntiä.

Nykyisinhän matkanteko viivästyy etenkin sellaisissa busseissa, joiden kuljettajat joutuvat rahastamaan.

– Siirtyminen kuljettajarahastukseen tapahtuu asteittain. Rahastajia ei suinkaan eroteta virastaan; pois lähtevien tilalle vain ei oteta enää uusia, mainitsi ekonomi Nikula.

Rikos ei kannata joulukuusimetsällä

Kuusestajien on tänä vuonna turha mennä ainakaan Helsingin kaupungin metsiin, sillä kuusia pidetään tarkasti silmällä, etteivät edellisinä vuosina sattuneet ikävät kuusivarkaudet toistuisi.

Kaupungin omistamat metsät ovat kaikki ns. puistometsiä, jotka on kasvatettu kaupungin kaunistukseksi ja helsinkiläisten virkistykseksi. Se ei kuitenkaan merkitse, että ne olisivat joulunajan kotikuusia.

Jokainen joulukuuseksi sopiva puu on tarkoitettu jatkamaan kasvuaan, mihin sen hoitokin tähtää. Metsässä ne ilahduttavat kaikkia vuosikymmenien ajan yhden yksityisen jouluviikon sijasta.

Kenelläkään helsinkiläisellä ei ole oikeutta koskea näihin kuusiin, vaikka ne ovatkin yhteistä omaisuutta.

Koska kuusivarkauksia ei ole saatu yrityksistä huolimatta loppumaan, järjestetään taas tänä vuonna ylimääräistä vartiointia. Teosta tavattu saa roimat sakot ja menettää lisäksi kuusenkin.

TV-kuvanauhurista apu urheiluvalmennukseen?

Suomen Koripalloliiton päävalmentaja Kalevi Tuominen on käynyt epävirallisia neuvotteluja SVUL:n kanssa tv-kuvanauhurin hankkimisesta SVUL:lle.

– Tämän kojeen avulla voisimme helpottaa huomattavasti valmennustoimintaamme, sanoi Tuominen. Laite toimii samalla periaatteella kuin tavallinen ääninauhurikin, mutta nyt saataisiin kuva äänen lisäksi.

– Voimme harjoituksen alussa panna laitteen pyörimään ja muutaman sekunnin kuluttua on harjoitus kaikkien silmien edessä. Kuvanauhurin suuri etu esim. elokuvaan nähden on siinä, että aikaa vievät filmin kehitykset jäävät pois.

Tiettävästi vain laitteen melkoinen hinta (n. 12.000 markkaa) on hankkimisen esteenä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit