Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Beatles, kasvaneet taiteilijat

Ihmiset
 
HS
HS arkisto
Kuvanveistäjä Eila Hiltunen ja Sibelius-monumentin pienoismalli Lontoossa. Royal Festival Hallissa on joulukuun ajan Sibelius-näyttely, jonka erikoisosastoon on sijoitettuna ensi keväänä valmistuvan monumentin pienoismalli.
Kuvanveistäjä Eila Hiltunen ja Sibelius-monumentin pienoismalli Lontoossa. Royal Festival Hallissa on joulukuun ajan Sibelius-näyttely, jonka erikoisosastoon on sijoitettuna ensi keväänä valmistuvan monumentin pienoismalli. Kuva: HS arkisto

Nyt mummokin melkein riemastuu kuunnellessaan erään tunnetun yhtyeen esityksiä. Jotain on todella tapahtunut: Beatles-yhtye on kasvanut, vanhentunut ja viisastunut. Kaupallisesta musiikista on tullut kaunista musiikkia, sähkökitaran riehakkaimmat soinnut ovat vaihtuneet milloin kansanlaulun milloin balladin sävelmiksi. Beatles on hiljentynyt. Nyt saavat muut yhtyeet meluta.

Ensimmäisen kerran pojat ihmetyttivät aikuista ja nuorta yleisöä kappaleella ”Yesterday”, joka oli heidän edellisellä LP-levyllään ”Help”.

Nyt uusi riemukas osaava ja todella elinvoimainen Beatles-yhtye on tehnyt uuden LP:n jolta löytää paljon niin nuori kuin vanhakin kuuntelija. Beatlesien ymmärtämisessä pätee sama sääntö kuin yleensäkin hienomman kevyen musiikin oppimisessa: on kuunneltava useaan kertaan. - -

Ykköspuolen viimeinen kappale ”Michelle” on kaunis, lähellä Yesterdayn tunnelmaa, ja siitä kuten useimmista LP:n kappaleista on häipynyt vanhin Beatles-tyyli. Lähinnä vanhojen menestyksien tyyliä on kappale ”Wait”, joka tuo mieleen ”A hard day's nightin” tunnelman: ”Tässä jälleen tulen vierellesi”-julistuksineen.

Koulutielle ei ole syytä yrittää ennen aikojaan

Kun perheen viisi-kuusivuotias jo lukee sujuvasti, katselevat isä ja äiti häntä ehkä sillä silmällä, että lapsi pitäisi ensi syksynä saada kouluun, ”alaikäisenäkin”. Kyllästyyhän se siellä isompana, kun ensimmäisen luokan asiat on jo opittuna ajatellaan.

Sekä koulupsykologi että koululääkäri varottavat kuitenkin vanhempia liian kapeasta näkemyksestä. Kouluunmeno vaatii tietynlaista kokonaiskypsyyttä, jota lukutaito sinänsä ei osoita, sanoo koulupsykologi.

Niin kauan kuin koulujärjestelmämme on nykyisen kaltainen, ei opintielle pitäisi ketään ennen oppivelvollisuusikää yllyttää. Missään nimessä ei lapsen voimin pidä käydä maksattamaan järjestelyjä, joitten päätarkoitus olisi vain helpottaa äidin päivää kotona, on kouluylilääkärin jyrkkä mielipide.

Puhutaanpa miesten ja poikien rumasti löksöttävistä housuista

Mikä ihme vaivaa oikein suomalaisten miesten housuja? Tämä kysymys tulee väkisin mieleen, jos seuraa tarkalla silmällä tuota miesten vaatekappaletta, josta monissa tapauksissa sana lökäpöksy tuntuisi olevan parhaiten paikallaan.

Ja miehet itsekään eivät tunnu olevan tyytyväisiä vaatetusteollisuuden nimenomaan pukujen yhteydessä tarjoamiin housuihin, joissa on aivan liikaa leveyttä. Kaikki on hyvin ja kansainvälisesti katsoenkin ajanmukaista lahkeiden alasuusta tuonne polven tienoille saakka, mutta kun siitä kivutaan ylöspäin alkaa väljyyttä tulla aivan ylettömästi kuvaan, mikä aiheuttaa tietyn löksöttävän yleisvaikutelman.

Teollisuus puolestaan väittää, että miehet eivät kiinnitä housuihinsa huomiota pukua ostaessaan, että he haluavat runsaasti väljyyttä, jotta housuissa on mukava istua, että suomalaisten miesten takamuksissa on luonnonlahjana jo kohtalaisesti leveyttä ja ennen kaikkea mahakkaat eivät käytä olkaimia, jolloin housut putoavat normaalilta paikaltaan ja seurauksena on lökäpöksy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit