Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulu isän luona Kyproksella kotitekoiset kynttilät mukana

Ihmiset
 
HS
Reijo Koskinen / Lehtikuva
Kyproksen kartta on kovasti kiinnostanut Ilkkaa, Kaijaa ja Vesaa viime aikoina. Äiti, Maire Koskela, näyttää missä on Nikosia ja kertoo, että tuossa isossa meressä te voitte jo tänään uida.
Kyproksen kartta on kovasti kiinnostanut Ilkkaa, Kaijaa ja Vesaa viime aikoina. Äiti, Maire Koskela, näyttää missä on Nikosia ja kertoo, että tuossa isossa meressä te voitte jo tänään uida. Kuva: Reijo Koskinen / Lehtikuva

Minä olen itse valanut isälle kolme kynttilää ja äidillä on mukana puhdistettuja olkia himmeliä varten. Toi Vesa on ostanut almanakan ja on meillä isälle muitakin joululahjoja, kertoili Kaija Koskela, joka on menossa Kyprokselle joulua viettämään isän luo. Hänen isänsä Veikko Koskela toimii kapteenina YK:n Kypros-joukoissa ja näin ollen haluaa tietenkin perheensä luokseen.

Sunnuntaiaamuna anivarhain lähtivät rouva Koskela ja hänen kolme lastaan lentäen Kyprokselle, ensin he ovat matkanneet Kerimäeltä Helsinkiin kuusi tuntia linja-autossa ja kun vielä 12 tunnin lentomatka on takana, ovat maisemat vaihtuneet täysin ja perhe jälleen koossa kolmen kuukauden erossa eron jälkeen. -- Mitähän sieltä toisi mukanaan? – Kun meillä on jo kaikkea, isä on lähettänyt, sanoi Kaija, joka viettää myöskin 10-vuotissyntymäpäiväänsä jouluaattona Kyproksella. – Minä ainakin tuon pari maastojeeppiä tai sellaisen pienen kirkon ja opettajalle muutaman kilon aurinkoa, oli Vesan varma mielipide.

Puoliautomaatti-puheluja ensi vuonna Tukholmaan

Suomi ottaa ensi vuonna ensimmäisen askeleen ulkomaanpuhelujen automatisoinnissa. Posti- ja lennätinhallituksen puoliautomaattinen kaukopuhelinkeskus valmistuu vuonna 1966. Suunnitelmat täysin automaattisia ulkomaanpuheluja varten ovat myös valmiit.

Nykyisin kestää pikapuhelu Helsingistä Tukholmaan jopa pari tuntia. Liike-elämän kannalta nykyinen tilanne on täysin epätyydyttävä, todetaan Helsingin kauppakamarista. Tavallisia puheluja ei virka-aikana kannata ottaa Tukholmaan ollenkaan. Ensi vuonna käyttöön tuleva puoliautomaattijärjestelmä tekee mahdolliseksi valita nykyiseltä kaukovalinta-alueelta valtion ulkomaankeskuksen kautta puheluja suoraan, vastaanottajalle ulkomailla.

Yli 80.000 lasta syntyi viime vuonna

Maassamme syntyi elävänä viime vuonna 80 428 lasta, ilmenee sosiaalisen tutkimustoimiston tilastosta. Synnyttäneitä äitejä oli 80 288. Äitiysavustusta jakoivat sosiaalilautakunnat 76 781 äidille. Äitiysavustusta nostaneita äitejä oli siten 95,6 % kaikista synnyttäneistä.

Äitiysavustuksia jaettiin noin 3,9 milj. mk:n arvosta. Vaatepakkauksina annettiin 46 354 avustusta, yhteiseltä arvoltaan noin 2,3 milj. mk. Raha-avustuksina tai muussa muodossa annettiin 1,6 milj. mk. Yli puolet eli 53 % äitiysavustuksista jaettiin maaseudulla.

Lahjavihje-näyttely

Jo yli 15.000 kävijää on tutustunut Lahjavihje-näyttelyyn, joka on avoinna Helsingissä. Näyttelyssä on esillä 33 suomalaisen valmistajan ja yksityisen suunnittelijan valmistamia tuotteita, jotka kaikki kuuluvat suomalaisen muotoilun parhaimmistoon. Yksitellen laskien on lahjavihjeitä yli viisisataa.

Kesäisin on suomalaisen muotoilun pysyvä näyttely ollut jo kahtena vuotena pääkaupungin suosituimpia matkailukohteita. Viime kesänä siihen tutustui noin 20.000 matkailijaa, joista kaksi kolmasosaa ulkomaalaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit