Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentti Kekkonen metsästämässä neuvostojohdon kanssa Zavidovossa

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Presidentti Urho Kekkonen kätteli ensimmäiseksi Moskovan asemalla Neuvostoliiton presidenttiä Nikolai Podgornia. Huomattavia neuvostopolitiikan nimimiehiä oli saapunut varhaisesta aamuhetkestä huolimatta junaa vastaan. Podgornin vasemmalla puolella pääministeri Aleksei Kosygin ja taaempana ulkoministeri Andrei Gromyko.
Presidentti Urho Kekkonen kätteli ensimmäiseksi Moskovan asemalla Neuvostoliiton presidenttiä Nikolai Podgornia. Huomattavia neuvostopolitiikan nimimiehiä oli saapunut varhaisesta aamuhetkestä huolimatta junaa vastaan. Podgornin vasemmalla puolella pääministeri Aleksei Kosygin ja taaempana ulkoministeri Andrei Gromyko. Kuva: Lehtikuva

Moskova, 20.12. (Veikko Pajunen)

Neuvostoliiton korkeimmat johtajat tarjoutuivat kuin yhtenä miehenä metsästysseuraksi, kun presidentti Urho Kekkonen varhain maanantaiaamuna saapui junalla sankassa lumipyryssä Moskovaan aloittamaan yksityisluontoista vierailuaan.

Leningrad-asemalla Suomen valtionpäämiestä olivat vastassa Neuvostoliiton korkeimman neuvoston puhemiehistön vasta nimitetty puheenjohtaja Nikolai Podgorni, pääministeri Aleksei Kosygin, ulkoministeri Andrei Gromyko, Neuvostoliiton suurlähettiläs Helsingissä A. E. Kovalev ja muita korkeita neuvostoviranomaisia.

Junan saavuttua täsmällisesti aikataulunsa mukaisesti asemalle presidentti Kekkonen kätteli lämpimästi isäntiään. Asemalaiturilla vaihdettiin vain hyväntuulisia sanoja, mutta ainoatakaan puhetta ei pidetty, koska kysymyksessä oli yksityisvierailu.

Ruotsalaiset tulivat jouluostoksille Vaasaan

Vaasa, maanantaina (RL).

Ihme on tapahtunut. Ruotsalaiset ovat saapuneet Suomeen ostoksille joulun alla – kiitos yritteliäiden liikemiesten – kun sen sijaan suomalaisten kauppamatkat Sveamamman maalle ovat vähentyneet.

Viiden viikon aikana yli 900 ruotsalaista on käynyt ostoksilla Vaasassa; ja tästä uudesta tilanteesta eivät ole hyötyneet ainoastaan vaasalaiset kauppiaat, varustamo ja ruotsalaiset, vaan palvelutason monenlaisen nousun myös vaasalainen ostava yleisö.

Melkeinpä jotain hymyilyttävän suomalaista oli siinä vieraskoreudessa, jolla Vaasassa valmistauduttiin ulkomaisen ostajan vastaanottamiseen. Kauppiaiden on tietysti tehtävä kaikkensa myynnin tehostamiseksi, mutta mainiolta tuntuu vaan, että tarvittiin ruotsinmaalaisia ennen kuin monet kauppiaat heräsivät.

Tämä koskee lähinnä hintojen esilletuomista. Muutamia harvoja erikoisliikkeitä ja tavarataloja lukuunottamatta ei hintalappuja löytynyt vaasalaisten kauppojen ikkunoista sen enempää kuin sisältäkään ennen kuin ruotsalaiset tulivat.

Ennen niin vaikea hintavertailujen suorittaminenkin on nyt käynyt paljon vaivattomammaksi, kun hinnat on saatu selvästi näkyville.

Eduskunnassa kummitteli: Jaa-ääni tuli itsestään

Eduskunnan maanantaisessa istunnossa ”toimi edustaja Högströmin äänestysnappula hyvin, vaikka edustaja itse ei ollut paikallakaan”, kuten puhemies K.-A. Fagerholm asian ilmaisi.

Kun useita äänestyksiä lähinnä kolmannessa käsittelyssä olleisiin lakeihin ehdotetuista ponsista sekä sairausvakuutuslain toisessa käsittelyssä tehdyistä muutosehdotuksista oli käyty, havaitsivat S. Högströmin (r) vieressä istuneet, että valkoinen lamppu syttyi jaa-äänen merkiksi Högströminkin kohdalla, vaikka hän itse ei ollut paikalla lainkaan.

Kun asia havaittiin, ryhdyttiin sähkölaitteiden kuntoa selvittämään, mutta äänestyksiä ei uusittu, koska ”aaveääni” ei vaikuttanut mitenkään äänestysten tuloksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit