Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maan 10 suurimmassa kunnassa asuntomäärärahoja alle 30 mmk

Ihmiset
 
HS
Erkki Laitila / Lehtikuva
Viisitoista uutta Helsingin kaupungin rakennuttamaa vuokrataloa valmistuu ensi vuoden marraskuuhun mennessä Malmin lentokentän lounaispuolella olevaanSepänmäkeen. Sarjasta on parhaillaan rakenteilla Kiinteistöosakeyhtiö Usvantie 3, jonka muuraustyöt ovat tässä meneillään. Tällä hetkellä on asunnoista valmiina 34, niistä 24:ään muuttavat tänään ensimmäiset asukkaat. — Kaupungin asuntotuotanto-ohjelma Sepänmäessä käsittää kaikkiaan 208 vuokra-asuntoa.
Viisitoista uutta Helsingin kaupungin rakennuttamaa vuokrataloa valmistuu ensi vuoden marraskuuhun mennessä Malmin lentokentän lounaispuolella olevaanSepänmäkeen. Sarjasta on parhaillaan rakenteilla Kiinteistöosakeyhtiö Usvantie 3, jonka muuraustyöt ovat tässä meneillään. Tällä hetkellä on asunnoista valmiina 34, niistä 24:ään muuttavat tänään ensimmäiset asukkaat. — Kaupungin asuntotuotanto-ohjelma Sepänmäessä käsittää kaikkiaan 208 vuokra-asuntoa. Kuva: Erkki Laitila / Lehtikuva

Suomen kymmenen suurimman kunnan ensi vuoden talousarvioihin sisältyy välittömiä asuntotuotantomäärärahoja vajaa 30 miljoonaa markkaa. Asuntotuotantoon nimetyt erät muodostavat yleensä alle yhden prosentin kuntien budjeteista.

Poikkeuksina ovat Jyväskylän ja Helsingin kaupungit: Jyväskylän ensi vuoden talousarvion asuntotuotantomääräraha on noin kolme prosenttia kaupungin budjetista ja Helsingin miljardibudjetista on välittömään asuntotuotantoon uhrattu noin kaksi prosenttia, jossa jo ovat mukana mm. vanhusten uudet asuintalot. -- Välittömästi uuteen asuntotuotantoon on Helsingin ensi vuoden 1.075 miljardin suuruisessa talousarviossa varattu yhteensä 20,99 miljoonaa markkaa.

Pääosan tästä summasta muodostavat asuntorakennustoimintaan merkityt 15,09 miljoonaa. Josta 7 miljoonaa on varattu kaupunginhallituksen käyttöön, 6 miljoonaa häädettyjen asuntorakennuksiin ja loput kahdelle kiinteistöyhtiölle.

Joulujärjestelyt valmiina Helsingin tuomiokirkoissa

Kirkkojen palveluksessa työskenteleville lähestyvä joulu on ollut yhtä kiireistä aikaa kuin kodeissaan ja työpaikoillaankin ahertaville. Siellä täällä vielä kiillotellaan alttarihopeita, tarkistetaan kynttilävarastot ja harjoitetaan kirkkokuoroja. Muitten pyhäkköjen tavoin ovat Helsingin luterilainen, ortodoksinen ja roomalaiskatolinen tuomiokirkko jo lähes valmiit joulunviettoon.

Helsingin evankelis-luterilaisen tuomiokirkon juhlatunnelma saadaan aikaan lähes yksinomaan valaistuksella. -- Helsingin ortodoksien katedraalissa, Uspenskin kirkossa on joulupyhien jumalanpalveluksia varten kirkkosalin eteen jo tuotu korkeat öljylampukat. Näitten ympärille sytyttävät uskovaiset jouluna omat kynttilänsä. -- Roomalaiskatolilaisten pääpyhäkön, Kaivopuiston Henrikin kirkon pappilassa valmistaudutaan ahkerasti joulun viettoon. Isossa keittiössä puhdistaa maallikkoveli koristeellisia kynttilänjalkoja ajan patinasta. Kirkon sakastissa puuhailevat vuorostaan nunnat hopeankiillotuksen ja ompelun parissa. Ympärillä on valtavat määrät messussa tarvittavia pappien ja messupalvelijoiden kasukoita, joita silitellään ja kunnostetaan.

Sakkojen sovitus olisi järjestettävä uudelleen

Vankeinhuolto-osasto katsoo, että sakkojen sovitus olisi Suomessa järjestettävä uudelleen. Vankeinhoidon puolivuotiskatsaus tilastosta ilmenee nimittäin, että peräti yli 40 prosenttia kaikista vangeistamme istuu kaltereiden takana sovittamassa sakkoja. Tuoreimman tilaston mukaan vankeja oli yli 7300, joista sakon sovittajia yli 3100.

Vankeinhoito-osaston käsityksen mukaan tätä sakkovankien korkeaa osuutta vankiloittamme asukkaista on pidettävä osoituksena siitä, että sakkojen täytäntöönpanossa on edelleenkin korjaamisen varaa, sanotaan katsauksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit