Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailma rauhoittui jouluna

Ihmiset
 
HS
UPI
Siamilaiset kaksoset Giuseppina (vas.) ja Santina Foglia, jotka alkukesällä leikattiin toisistaan eroon, viettivät joulua kotonaan Torinossa.
Siamilaiset kaksoset Giuseppina (vas.) ja Santina Foglia, jotka alkukesällä leikattiin toisistaan eroon, viettivät joulua kotonaan Torinossa. Kuva: UPI

Pääosa maailman kristityistä vietti hiljaista ja rauhallisia joulua, ja muut kunnioittivat heidän juhlaansa viettämällä hiljaista ja rauhallista viikonloppua.

Joulun luonnetta rauhan ja hyvän tahdon juhlana korostivat erityisesti Vietnamin jouluaselepo sekä Berliinin ja Jerusalemin muurien avautuminen joulun ajaksi huolimatta Berliinin muurilla tapahtuneesta verisestä joulunäytelmästä.

Kaikkialla maailmassa ei kuitenkaan vietetty joulua: ortodoksien kalenterin mukaan joulu on vasta tammikuun 7. päivänä, kun taas ei-kristityt eivät vietä joulua, mutta ovat liittäneet joulutavoista esim. lahjojen antamisen vuoden vaihtumisen yhteyteen. -- Jouluaattona italialaiset lapset odottivat myöhään nähdäkseen joulupukin – ”Babbo Natalen” saapuvan lahjoineen. Joulupukilla on Italiassa kilpailija, vanha, ruma noita-akka, joka antaa kilteille lapsille lahjoja, mutta tuhmat lapset sensijaan saavat joulukurituksen. Jouluakka on säilynyt Italiassa niiltä päiviltä, jolloin lahjat jaettiin loppiaisena, mutta hän on häviämässä joulupukille, koska pukki tuo vain lahjoja.

Kylmä suihku Pariisista: Sibelius-kritiikki ynseää

Pariisi, 26.12. (Lauri Karen)

Sibelius on ja pysyy latinalaisen kulttuurin omaksuneille ranskalaisille suljettuna kirjana. Tämän kuun 14. päivänä Pariisissa järjestetyn ja erinomaisen yleisömenestyksen saaneen juhlakonsertin ensikaikujen ehtiessä alun toista viikkoa myöhemmin – sekin oireellista – lehdistön palstoille, osoittautui Le Figaro kuivan viileäksi ja viikkolehti Arts lievästikin sanottuna kuolemakseen ikävystyneeksi.

Viimeksi mainitun arvostelija Jacques Bourgeois on haukotellessaan nähtävästi sulkenut myös silmänsä, koska hän väittää täysin totuudenvastaisesti, että Champs-Elysées-teatterin salissa oli vain ”noin 300 iltapukuista Sibeliuksen maanmiestä, joiden joukkoon oli liittynyt puolisen tusinaa pariisilaista arvostelijaa. Muita kuuntelijoita tuskin oli tässä juhlakonsertissa.” -- ”Valitettavasti haukottelin heti Lemminkäisen l0:nnen tahdin kohdalla (teos oli tämän konsertin ensimmäinen ohjelmanumero), ensimmäisen kerran. Illan päättyessä olivat Sibeliuksen teemojen banaalisuus, rakenteiden epämääräisyys ja kehittelyn pitkäpiimäisyys valloitaneet minut lopullisesti Brucknerin suurenmoisen arkkitehtuurin puolelle.”

”Tarzan” vaatii vahingonkorvausta

Chicago, 26. 12. (UPI)

Johnny Weissmuller, 61-vuotias urheilija- ja elokuvaveteraani, joka on ehtinyt esiintyä kaikkiaan 12 ”Tarzan”-elokuvassa, on vaatinut amerikkalaiselta Saga-aikakauslehdeltä kaksi miljoonaa dollaria (6,4 mmk) vahingonkorvauksia lehden viime tammikuussa julkaiseman artikkelin johdosta. Weissmullerin mukaan artikkelissa esitetyt tiedot ovat erheellisiä ja loukkaavat hänen mainettaan urheilijana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit