Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolmannes helsinkiläisistä maaseudulle joulun viettoon

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Joulumaallepako pääkaupungista oli torstaina todella vilkas.
Joulumaallepako pääkaupungista oli torstaina todella vilkas. Kuva: Lehtikuva

Jouluruuhka oli parhaimmillaan Helsingin rautatieasemalla, linja-autoasemalla ja lentokentällä torstaina iltapäivän tunteina, jolloin pääkaupunkilaiset lähtivät sankoin joukoin joulun viettoon maaseudun rauhaan.

Rautateitä on laskettu käyttävän 70.000 ihmistä, kun taas linja-autoilla matkustaa 50.000–60.000 henkeä. Lentokentällä oli aatonaatto vuoden vilkkain päivä, sillä normaalivuorojen lisäksi nousi ilmaan yksitoista ylimääräistä konetta, joista viisi ulkomaille ja kotimaan koneista neljä Joensuuhun.

Lisäjunia on otettu käyttöön yhteensä 42, joista 16 sattui kaikkein vilkkaimman päivän, torstain kohdalle. Istumapaikatkin oli etukäteen varattu niin tarkkaan, että vain joitakin hajapaikkoja saattoi olla jäljellä. Makuupaikat torstain juniin oli loppuunmyyty jo marraskuun puoliväliin mennessä.

Kekkonen palasi saaliineen Moskovan metsästysmatkalta 

Hyväntuulisena ja tyytyväisenä palasi presidentti Urho Kekkonen torstaina kolmipäiväiseltä yksityiseltä metsästysmatkaltaan Moskovasta. Tyytyväisyys johtui ilmeisesti hyvästä villisikasaaliista, joka tuli samalla Moskovan-junalla, sekä siitä, että asiat täällä kotona ovat ”sujuneet hyvin”, kuten pääministeri Johannes Virolainen presidentin tiedusteluun vastasi.

Matkan epävirallisuudesta huolimatta oli Helsingin rautatieasemalle presidenttiä vastassa rouva Sylvi Kekkosen lisäksi joukko virallisia vastaanottajia, joiden kanssa presidentti laski leikkiä.

Rautatiehallituksen pääjohtajalle Erkki Aallolle presidentti Kekkonen sanoi matkalla lukeneensa selostuksen eduskunnan oikeusasiamiehen lausunnosta ns. etsiväjutusta.

Puhelinosakkeita ostettu ennätysmäärä Helsingissä

Joulun kalleudesta ja rahamarkkinoiden kireydestä huolimatta on Helsingin Puhelinyhdistyksen ensi kuun alussa kallistuvia puhelinosuuksia ehditty ostaa joulukuun aikana lähes 4.000 vanhaan hintaan. Tämän lisäksi on vuokrapuhelintilaajista jo nyt noin pari tuhatta käyttänyt ensi maaliskuun loppuun saakka voimassa olevaa oikeuttaan lunastaa puhelinosuus nykyiseen hintaan.

Normaalisti on vuokratilaa]ien ja puhelinosuuksien haltijoiden yhteenlaskettu nettolisäys kuukaudessa hieman yli tuhat, kerrottiin Helsingin Puhelinyhdistyksestä. Yhdistyksen edustajiston viime kuun lopussa tekemän päätöksen mukaan puhelinosuuden hinta nousee ensi vuoden alusta 980 mk:sta 1.200 mk:aan. Marraskuun viimeisenä päivänä yhdistyksen luetteloissa olleet vuokratilaajat saavat lunastaa puhelinosuuden 680 mk:lla ja tämä tarjous on voimassa ensi vuoden maaliskuun 31. päivään asti.

Osakastilaajan vuosimaksut pysyvät nykyisellään eli 45 mk:ssa, mutta vuokrapuhelimen vuosimaksu nousee ensi vuonna 105 mk:sta 126 mk:aan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit