Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nykyaikaa ei ole unohdettu kansanperinnettä kerättäessä

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Suomalaisen kirjallisuuden seuran sihteeri, prof. Toivo Vuorela ja arkistonhoitaja Urpo Vento kansanrunousarkiston "kaikkein pyhimmässä", lukitussa kokoelmaholvissa vanhimmat käsikirjoitukset sisältävän kaapin ääressä.
Suomalaisen kirjallisuuden seuran sihteeri, prof. Toivo Vuorela ja arkistonhoitaja Urpo Vento kansanrunousarkiston "kaikkein pyhimmässä", lukitussa kokoelmaholvissa vanhimmat käsikirjoitukset sisältävän kaapin ääressä. Kuva: Lehtikuva

Suomalaisen kirjallisuuden seuran komean toimitalon suojiin kätkeytyy mittaamattomat määrät kansanperinnettä, kulttuurihistoriallista aineistoa ja suomalaista kirjallisuutta, joiden kokoelmat vuosi vuodelta karttuvat. Kansanrunousarkistomme on maailman suurin käsittäen lähes kaksi miljoonaa muistiinpanoa, ja mukaan on päässyt runsaasti myös tämän päivän perinnettä, tarinoita, arvoituksia ja ennustuksia. Keruutyössä on apuna yli maan ulottuva laaja vastaajaverkko.

Käsikirjoitusarkisto on lähes nelivuotisen olemassaolonsa aikana saanut kokoelmiinsa arvokasta lisäystä, mm. Joel Lehtosen, Maria Jotunin ja Arvid Järnefeltin jäämistöä. -- Kotimaisia kaunokirjallisia teoksia hankitaan kirjastoon vähintään yksi kappale, ja uusia painoksia sitä mukaa kuin niissä tapahtuu muutoksia. Kirjaston aarteisiin kuuluu vielä mm. maailman laajin Kalevala-kokoelma, joka on miltei täydellinen. Siihen kuuluu kansalliseepoksemme käännöksiä 25 kielellä. Toistaiseksi ei Kalevalaa ole käännetty vielä norjan eikä puolan kielelle.

Putkinotko kulttuurikeskukseksi 

Savonlinna, tiistaina (OEK).

Putkinotko, eli Inhamaa, kuten sitä maarekisterissä kutsutaan, on suorastaan ihanteellinen paikka kehitettäväksi omaleimaisen itäsavolaisen kulttuurin eläväksi esittelypaikaksi. Siinä yhtyy paikallinen luonnon kauneus ja uudemman suomalaisen kirjallisuuden erään merkittävän tuotteen syntypaikka. Ja siihen voidaan vielä liittää pitäjämuseon muodossa monipuolinen kuva entisaikaisesta sääminkiläisestä elämästä ja asumisesta.

Putkinotkon kohtalo oli maanantaina vaakalaudalla Säämingin kunnanvaltuuston kokouksessa, jossa valtuusto periaatteessa yhtyi akateemikko Kustaa Vilkunan asiantuntijalausuntoon ja ehdotukseen Putkinotkon rakennusten kunnostamisesta ja entistämisestä.

Samalla päätettiin rakennuttaa Putkinotkoon autotie. Rauhanlinnasta Putkinotkoon johtava lähes kahden kilometrin pituinen ns. Juutaksenpolku matkailunähtävyytenä rauhoitetaan ja säilytetään entisellään akateemikko Vilkunan ehdotuksen mukaisesti. Sekä Putkinotkoa että Säämingin kotiseutumuseota varten laaditaan asemakaava ja yksityiskohtainen suunnitelma.

Valaistu hiihtolatu Töölöstä Pirkkolaan

Kansallismuseon luota ulkoilualueille pääsee tänä talvena hiihtämään valaistua latua pitkin, sillä Töölönlahden rantalatu on nyt valaistu Pirkkolantielle saakka. Töölönlahden rantalatu lähtee miltei Kansallismuseon portilta ja jatkuu valaistuna Eläintarhankadulle. Kadun toisella puolella kiertelee Eläintarhan latu, jota pitkin pääsee Nordenskiöldin kadulle ja Laakson urheilukentälle-

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit