Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elokuva-Zivago valmis Oscar-kilpaan

Ihmiset
 
HS
HS
David Lean kuvaajansa Freddie Youngin kanssa ikuistamassa Kolilta siperialaisia maisemia Tohtori Zivagoonsa.
David Lean kuvaajansa Freddie Youngin kanssa ikuistamassa Kolilta siperialaisia maisemia Tohtori Zivagoonsa. Kuva: HS
31 tunnin aineistosta 3½ tunnin filmi

Tohtori Zivagon kantaesitys tapahtui New Yorkissa joulun aatonaattona ja ensimmäiset arvioinnit suurella innolla odotetusta suurelokuvasta ovat jo kulkeutuneet tänne.

New York Timesin arvostettu kriitikko Bosley Crowther totesi ensimmäisessä arvioinnissaan, että Robert Boltin kirjoittama ja David Leanin ohjaama filmiversio Pasternakin romaanista keskittyy hieman yllättävästi romaanin surulliseen rakkaustarinaan ja syrjäyttää hänen mielestään liiaksi otollisen epookin, nimenomaan vallankumouksen.

Sen vastakkaisuutta ja dynaamista voimaa hän olisi odottanut kuvattavan paljon runsaammin tunteitten patoutumia ja erittelyjä vasten.

”Saanko esitellä: Jormas”

Aikanaan kohuttiin paljon siitä, kun kaksi maamme eturivin kitarayhtyettä löivät laitteensa, taitonsa ja äänensä yhteen ja muodostivat upouuden yhtyeen, jolle annettiin nimeksi Jormas.

Yhtyeen ensimmäinen levy oli Bob Dylanin säveltämä laulu Mr. Tambourin man'istä, jota ei varmaan pystyisi ensi kuulemalta kotimaiseksi levyksi arvaamaankaan.

Nyt on poikien toinen levy tullut kauppoihin, ja sen nimenä on ytimekäs kehoitus ”Go now”. Tällä levyllä he vain vahvistavat käsitystä Jormasin hienosta musisoinnista.

Yhtye koostuu viidestä pojasta. Jim eli Raul Wikström on edelleenkin yhtyeen pääasiallinen laulusolisti. Häntä avustavat erinomaisesti Pepe (Pertti) Willberg ja soolokitaristi Seppo Keurulainen. Bassosta huolehtinut Kai Wallin joutui lähtemään valtion ”hommiin”, ja niinpä hänen tilallaan nähdään nykyisin Kikke Bergholm.

Yhtye on vieraillut jo Ruotsissa, jonne pojat myös lähtevät joulun jälkeen kiertueelle.

Veikko Kankkonen salamana takaisin maailman huipulle

Oberstdorf, 30.12. (Martti Savojärvi)

Veikko Kankkosen odotettu ja toivottu paluu maailman parhaiden mäenlaskijain joukkoon on nyt tapahtunut tosiasia.

Oltuaan vuoden verran sairauden takia poissa suurkilpailuista, hän saavutti torstaina loistavan voiton erittäin vaikeissa olosuhteissa kansainvälisen mäkiviikon ensimmäisessä osakilpailussa Oberstdorfissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit