Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jukka Haapakoski: Työtä vai työttömyyttä

Ihmiset
 
Jukka Haapakoski
Jukka Haapakoski

Maanantaiklubilla keskustellaan tänään aiheesta Työn vai työttömyyden uusi vuosi? Keskustelijoina ovat työttömien järjestön TVY:n puheenjohtaja Jukka Haapakoski ja Soste ry:n pääekonomisti Jussi Ahokas. Haapakosken mielestä Suomi tarvitsee talouden nousua ja kenttätyötä, jotta työttömät saadaan työllistymään vapaina oleviin työpaikkoihin.

Miltä tuleva vuosi näyttää, Jukka Haapakoski?

”Huolestuttavaa on, että pitkäaikaistyöttömyys on ollut jo pitkään nousussa, vaikka se onkin nyt vähän taittumaan päin. Erityisen huolestuttavaa on, että hallitus leikkaa tällä hetkellä työllisyysmäärärahoista.”

Mikä auttaa työtöntä jaksamaan?

”Se, että on ystäviä ja harrastuksia, jotka pitävät vireänä. Pysyviä mielenkiinnon kohteita, jotka eivät liity suoraan työelämään.”

Miten kauan työtön jaksaa toivoa?

”Se riippuu ihmisestä. Kahden vuoden työttömyyden jälkeen enää yhdeksän prosenttia työttömistä työllistyy omin avoin työmarkkinoille. Suurin osa tarvitsee kahden vuoden jälkeen tukea.”

Kahvila Bergga kello 19, vapaa pääsy. Inkan ja Pihlan duo Nailon esittää tilaisuudessa Nylon Beatin folk-covereita. (Viides linja 14, Helsinki)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit