Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanadalaisten sääntöjen vastainen tyyli opetti suomalaiset pelaamaan syötellen

Ihmiset
 
HS
Matti Tapola / Lehtikuva
Kiekkoilijamme palasivat loppiaisena Kanadanmatkaltaan. Raskas matka painoi kaikkia pelaajia, mutta kotiinpaluu haihdutti väsymyksen mielestä. Tullipöydältä ovat omia kassejaan valikoimassa Matti Reunamäki, Seppo Lindström, Juhani Lahtinen, Aarne Honkavaara, Juha Rantasila ja Seppo Liitsola.
Kiekkoilijamme palasivat loppiaisena Kanadanmatkaltaan. Raskas matka painoi kaikkia pelaajia, mutta kotiinpaluu haihdutti väsymyksen mielestä. Tullipöydältä ovat omia kassejaan valikoimassa Matti Reunamäki, Seppo Lindström, Juhani Lahtinen, Aarne Honkavaara, Juha Rantasila ja Seppo Liitsola. Kuva: Matti Tapola / Lehtikuva

Kiekkoilijamme palasivat loppiaisiltana Kanadan turneeltaan, jota he näin jälkikäteen kieltäytyivät nimittämästä unelmamatkaksi. Reppu painoikin varmasti huomattavasti jo kotimatkalla, olihan joukkue kolmen viikon aikana tehnyt matkaa maapallon ympärysmitan verran, matkustanut erilaisilla kulkuneuvoilla viisi vuorokautta ja lisäksi jokaisessa pysähdyspaikassa oli vielä kiertoajeluja, kymmeniä vastaanottoja ja kaiken lisäksi vielä sitten 11 ottelua Kanadan parhaita amatöörijoukkueita vastaan. - -

Mikä oli tämän matkan suurin ansio?

Huomattavimpana ”tapauksena” pitäisin sitä, että kaikki kanadalaiset asiantuntijat ensimmäiseksi kiinnittivät huomiota meidän syöttöpeliimme. Sitä he pitivät suorastaan esimerkillisenä. Ja kyllä heidän näkemyksessään olikin perää, syöttöpelimme kohentui tällä matkalla huomattavasti.

Ja miksi näin kävi, siitä saamme yksinomaan kiittää kanadalaisia. He nimittäin pakottivat meidät pelaamaan syöttöpeliä. Kanadalainen, eurooppalaisten sääntöjen vastainen peli päälleryntäyksineen, kyynärpäätaklauksineen ja mailallahuitomisineen pakotti meikäläiset luopumaan kiekosta ajoissa!

Kankkonen päätti mäkiviikon riemukkaasti

Lahtelainen liikuntaneuvoja Veikko Kankkonen sinetöi paluunsa mäkiurheilun huipulle kahdella häikäisevällä hypyllä Bischofshofenin Paul Ausserleitner-mäessä. Molemmat lennot olivat pituudeltaan 100,5 metriä, ja täydellisestä hallinnasta kertovat toisen hypyn tyylipisteet: neljä kertaa 19 ja kerran 18,5.

Kankkonen oli jopa niin ylivoimainen, että vei Saksan–Itävallan mäkiviikon kokonaisvoiton lyötyään pahimman kilpailijansa Itä-Saksan Dieter Neuendorfin loppiaisena yli 14 pisteellä, vaikka tämä ei mitenkään epäonnistunut.

”Lapualaisooppera” YT:n 40-vuotisjuhlaohjelmassa

Helsingin Ylioppilasteatterin ensi maaliskuussa vietettävien 40-vuotisjuhlien juhlanäytelmäksi on vastikään valmistunut Arvo Salon kirjoittama 5-näytöksinen ”Lapualaisooppera”, johon Kaj Chydenius säveltää ja sovittaa musiikin. Kantaesitys tapahtuu 21.3. pääjuhlassa, jossa kavalkadina kerrataan myös Ylioppilasteatterin historiaa.

Juhliva teatteri esittäytyy myös katuyleisölle Kaivotalon pihassa, jonne katsojat houkutellaan keskeltä iltapäiväruuhkaa seuraamaan Robert Alftanin ”Järjestysmiehen” esitystä. Juhlaviikon tapahtumiin kuuluu edelleen Tukholman Pistolteaternin vierailu.

”Lapualaisoopperan” teksteistä yli puolet on autenttista aineistoa, puheista ja kirjallisuudesta poimittua. Idea on syntynyt ”Kerjäläisoopperan” ja yleensäkin Brechtin laulujen innoittamana, ja teoksen moraalinen opetus on: Jos sanotaan pahoja sanoja, ne johtavat helposti pahoihin tekoihin.

”Lapualaisoopperan” 14 roolista puolet on historiallisia henkilöitä, ja siinä pyritään tasapuolisti esittelemään sekä Lapuan liikkeen miehet että heidän vastustajansa. ”Lapualaisoopperan” ohjaa Kalle Holmberg.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit