Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eurovisio­­veteraanit jälleen Suomen iskelmien esittäjiksi

Ihmiset
 
HS
Tämä on painia parhaimmillaan! Matti Jussero ja Voitto Kumpula ovat vääntäneet toisensa sellaisiin umpisolmuihin, että eri jäsenien omistajista ei kukaan ota selvää.
Tämä on painia parhaimmillaan! Matti Jussero ja Voitto Kumpula ovat vääntäneet toisensa sellaisiin umpisolmuihin, että eri jäsenien omistajista ei kukaan ota selvää.

Iskelmälaulajiemme ”kerma” tulee esittämään Eurovision laulukilpailun Suomen loppukarsinnassa 22.1. klo 19.30 tv-ykkösessä ne yhdeksän sävelmää, jotka kelpuutettiin ensimmäisessä karsinnassa finaaliin.

Ennakkotietojen mukaan perin valssivoittoisten sävelmien esittäjät ovat tänä vuonna Tamara Lund, Ilkka Rinne, Carola, Viktor Klimenko, Laila Kinnunen, Danny, Marjatta Leppänen, Lasse Mårtenson ja Ann-Cristine eli melkolailla samat henkilöt kuin edellisinäkin vuosina.

Radion taholta kerrotaan, että iskelmien taso on ollut tänä vuonna tavallista heikompi, ja mukaan oli eksynyt runsaasti kokonaan hylättäviä tekeleitä.

Tommy Lindholm tuli Manchesterista

Englantilainen liigajalkapalloilu ja suomalainen sarjapalloilu omaavat yhden vahvasti yhteisen piirteen, kummassakin käytetään pelivälineenä jalkapalloa. Muuten ovatkin olosuhteet pelaajilla saarivaltakunnassa ja meillä melko kaukana (kuten tuloksetkin) toisistaan.

A-maajoukkueemme viime kesän löytö, Turun Tovereita edustava Tommy Lindholm palasi 3 viikkoa kestäneeltä ”maajoukkueemme yhden miehen leiriltä” Englannista, Manchesterista, Matt Busbyn kuuluisalta Old Traffordilta. Sympaattinen Tommy poika sai harjoitella 3 viikkoa Denis Law'n, Bobby Charltonin, Pat Crerandin ja muiden Manchester Unitedin maailman huippujen seurassa ja lähtiäisiksi kolmen hikisen viikon muistoksi itse Matt Busby ojensi Tommylle muiden muistoesineiden ohella Manchester Unitedin seuran merkin.

Päävalmentajamme Olavi Laaksosen suosiollisella avustuksella järjestyi Tommy Lindholmille mahdollisuus päästä harjoitusleirille Manchesteriin, jonne hän lähti joulukuun 17. päivänä, ja josta palasi perjantaina.

Lindholm asusti hotellinsa Old Traffordin kaupunginosassa, vietti joulun tienoot eräässä australialaisessa perheessä (perheen poika pelasi keskushyökkääjänä Manchesterin II-joukkueessa), ikävöi jouluaattona kovasti kotiin ja harjoitteli arkipäivät, viihtyen Englannissa vallan erinomaisesti.

Helsingin ladut täynnä hiihtäjiä

Pääkaupunkilaisten hiihtoinnostus moninkertaistui heti, kun pakkanen lauhtui vähän. Joka puolella lähimaastoissa nähtiin tuhansia hiihtäjiä vielä pitkälle ilta päivään saakka. Kaupungin viitoitetuilla laduilla oli ajoittain jopa tungosta, ja ennen kaikkea ruuhka tuntui eri hiihtomajoilla, joissa oli talven suurin paine tuhansien kävijöiden takia.

Laaksolta Maunulaan johtavilla laduilla oli valtava määrä hiihtäjiä ja eri rinteillä runsaasti laskettelevia lapsia. Arviolta yli 5000 kaupunkilaista vieraili sunnuntaina päiväsaikaan tässä keskuspuistomaastossa ja vielä illalla valaistu latu houkutteli monia. Se onkin ollut niin suuressa suosiossa, että on paikka paikoin kulunut melkein vaaralliseksi hiihtää lampunvalossa.

Vaikka jäällä tuulikin eilen jonkin verran, hiihtivät töölöläiset ja lauttasaarelaiset runsain joukoin Seurasaareen. Samoin oli kaupungin itäpuolella paljon hiihtäjiä osan suunnatessa matkansa jäälle, osan taas Myllypuron takaisille maisemille, jotka vain kovasti ovat kaventuneet kaupungin kasvaessa.

Maunulan hiihtomajalla oli talven suurin paine aina pimeän tuloon asti. Maja oli jatkuvasti täynnä mehujen ja virvokkeiden nauttijoita. Helsingin Ladun pitämään kansanhiihtokortistoon merkittiin peräti 900 suoritusta.

Majanhoitajan arvion mukaan kävijöitä oli pitkästi yli puolentoista tuhannen, ehkäpä täydet kaksikin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit