Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talotekniikka-alan vaikuttaja

Ihmiset
 
Jaakko Halmet Taimo Kalenius Tapio Virtanen
Markku Järvinen
Markku Järvinen

Kauppaneuvos Markku Järvinen kuoli 17. marraskuuta 2015 vuosia jatkuneen sairauden uuvuttamana Kangasalla 78 vuoden ikäisenä. Hän oli syntynyt 30. heinäkuuta 1937.

Valmistuttuaan Tampereelta sähköinsinööriksi 1964 Järvinen aloitti uransa Hankkijan sähköosastolla. Ura eteni poikkeuksellisen nousujohteisesti tekniikan ammattilaisen tehtävien kautta yritysjohdon huipulle.

Monipuoliseen tekniseen uraan Hankkijalla sisältyi joukko teknisesti vaativia kohteita, joista mainittakoon Loviisan ydinvoimalan sähköistystyöt ja Bagdadin konferenssipalatsin sähkötöiden johtaminen 1980–1983.

Irakin jälkeen Järvinen oli käynnistämässä LVIS-projektivientiä sekä Kiinaan että suuriin agroteollisiin kohteisiin Venäjälle.

1980-luvun loppupuolella Markku Järvisellä oli keskeinen rooli Hankkijan LVIS-teknisen sektorin toimintojen uudelleenjärjestelyssä ja niiden yhtiöittämisessä.

Työuransa alusta Järvinen oli luottamustehtävissä useissa sähköalan järjestöissä ollen useaan otteeseen Sähkötyönantajaliiton puheenjohtajana.

Hän oli perustamassa Talotekniikkaliittoa, jonka ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi hänet valittiin 2002. Kauppaneuvoksen arvo Järviselle myönnettiin 1991.

Uransa suurimmat haasteet hän kohtasi 1992, kun Hankkija-Noveran toiminnan päätyttyä Hantec Oy:n toiminta oli käynnistettävä uudelleen kirjaimellisesti nollatilanteesta.

Sitkeydellä ja suurella uskolla tulevaisuuteen Järvinen onnistui toimitusjohtajana luomaan Tekmannin nimeä kantaneen talotekniikkayrityksen, jonka omistusrakenne oli syntyessään poikkeuksellinen: henkilökunta omisti noin puolet toimintansa aloittaneesta yrityksestä.

Tekmannia Järvinen luotsasi aina vuoden 1998 loppuun, jolloin hän siirtyi eläkkeelle, mutta hän jatkoi vielä vuosia alan järjestöjen luottamustehtävissä.

Järvinen oli alalla arvostettu ja pidetty henkilö sekä johtajana että ihmisenä.

Sosiaalisena luonteena hän oli monissa asioissa varhainen omaksuja, jonka repertuaari oli laaja: olipa kyseessä suggestopedia, gastronomia, merenkulku tai mikä tahansa uusi ja kiinnostava elämänalue, Järvinen jaksoi siihen paneutua. Mainittakoon, että hän suoritti aikanaan työnsä ohessa vaativan avomerilaivuritutkinnon.

Henkilöjohtajana Järvinen oli innostava, alaisiaan kohtaan toverillisesti suhtautuva esimies – välittämisen kulttuuri oli hänelle luontaista.

Yritysjohtajana hän oli uutta luova visionääri. Talotekniikka-ala toimii tänä päivänä aika tarkasti hänen jo 1980-luvulla esittämiensä visioiden mukaisesti.

Eläkevuosiaan kauppaneuvos vietti yhdessä vaimonsa kanssa kotiseudullaan Kangasalan Kaivannossa tärkeäksi muodostuneen koiraharrastuksen, puutarhanhoidon, veneilyn ja luontoretkien parissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit