Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapahtumia maanantaina 18. tammikuuta

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Konsertit

Jorma Kääriäinen Pena-klubilla. Jorma Kääriäinen saksofonisti Pentti Lahden isännöimällä Pena-klubilla. Saliin mahtuu 150 henkeä, sisään jonotusjärjestyksessä. Keravan kirjasto, Pentinkulma-sali (Paasikivenkatu 12, Kerava) klo 18. Vapaa pääsy.

Lowlife Philosophers. Kom-ravintola (Kapteeninkatu 26) klo 20. Liput 15 e.

Ninni Poijärvi, Ali Alawad ja Mohamad Rahem. Helkan baari (Hotelli Helka, Runeberginkatu 13) klo 19. Vapaa pääsy.

Zagros. Klang-sarjan kevään ensimmäinen konsertti esittelee Lotta Wennäkosken ja Riikka Talvitien musiikkia. Johtaa Petri Komulainen. Musiikkitalo (Mannerheimintie 13) klo 19.30. Liput 6,50, 11,50 ja 17,50 e.

Keikat

Hilland Mondays. Lavalla Pauli Halme ja Antti Vuorenmaa vieraineen. Boothill (Lönnrotinkatu 25) klo 19. Vapaa pääsy.

Slipknot, Suicidal Tendencies. Hartwall-areena (Areenankuja 1) klo 18.30. Liput 57,50–64,50 e.

Teatteri

Kultatähti-musikaali. Tikkurilan lukion opiskelijat ja opettajat, Tikkurilan lukio (Valkoisenlähteentie 53, Vantaa) klo 19. Liput 5 ja 10 e.

Olipa kerran minä. Kansallisteatteri, pieni näyttämö (Läntinen Teatterikuja 1) klo 19. Liput 20–37 e.

Palvelija. Kaupunginteatteri, Arena-näyttämö (Hämeentie 2) klo 19. Liput 32 e.

St. Helsinki. Kellariteatteri (Liisankatu 27) klo 19. Liput 5 ja 10 e.

Muut menot

Elokuva-arkisto Orionissa. Klo 19 Maltan haukka (USA 1941). O: John Huston. K-12. Orion (Eerikinkatu 15). Liput 3 ja 6,50 e.

Avoimet kirjoittajatreffit. Työväenopiston järjestämillä treffeillä tehdään lyhyitä kirjoitusharjoituksia ja keskustellaan opettajan johdolla. Ensimmäiselle kerralle mukaan kynä ja paperia tai oma kannettava. Opettaja Laura Laitinen. Oulunkylän kirjasto (Kylänvanhimmantie 27) klo 18. Vapaa pääsy.

Avoimet ovet Parkinson-yhdistyksessä. Uudenmaan Parkinson-yhdistys ry viettää avointen ovien päivää ja kunnioittaa näin edeltäjäkerhonsa perustamista 30 vuotta sitten. Uudenmaan Parkinson-yhdistys (Paciuksenkaari 8 B 18) klo 14–18. Vapaa pääsy.

Croquis & Animation Nights of Helsinki. Croquis-piirustukset ovat nopeita luonnoksia elävästä alastonmallista. Illan aikana harjoitellaan nopeaa luonnostelua ja piirrustusten työstämistä animaatioksi. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Tapahtuman ensisijainen kieli on englanti, mutta ohjeita on mahdollista saada myös suomeksi Forum Box (Ruoholahdenranta 3 A) klo 18–19. Liput 7 e.

Elokuvia ja ohjaajavierailuja. Katsotaan Mikko Pielan ohjaama dokumentti Kuka välittää? köyhyydestä, työttömyydestä,yleisestä kurjuudesta sekä toivosta ja hyvästä tahdosta. Ohjaaja paikalla. Virka (Sofiankatu 1) klo 17. Vapaa pääsy.

Helenan kirjallisuuspiiri. Keskustellaan Linda Olssonin teoksesta Kun mustarastas laulaa. Lisäksi sovitaan kevään ohjelmasta. Myyrmäen kirjasto (Paalutori 3, Vantaa) klo 16–17. Vapaa pääsy.

Helppo liikkua? – tietoa liikkumista helpottavista palveluista. Tietoa vammaisten ja ikäihmisten liikkumista helpottavista tuista ja palveluista. Invalidiliiton asiantuntijat luennoivat. Stoa, työväenopiston luentosali (Turunlinnantie 1) klo 17–19.30. Vapaa pääsy.

Laula kanssamme -yhteislaulutilaisuus. Lauletaan erilaisia lauluja iskelmistä ja kansanmusiikista virsiin esilaulajien ja säestäjien johdolla. Myös itse voi soittaa jotain instrumenttia tai esittää omia kappaleita. Laulattajana Inna Vintturi, puhujana Olli Valtonen. HelsinkiMissio (Kinaporinkatu 11 A) klo 13. Vapaa pääsy.

Jääpuiston ohjelmaa. Klo 14–17 ja 19–20 luistelun yksityisopetusta ajanvarauksella, klo 17–18 Paula-luistelukoulu. Jääpuisto (Rautatientori) klo 14–21. Vapaa pääsy. Luisteluliput 4 ja 6 e, lapset 3 e. Luistinvuokra 6 e.

Minun kirjani -iltapäivä. Kirjailija Lasse Lehtinen esittelee itselleen merkityksellisen kirjan. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. HelsinkiMissio (Albertinkatu 33) klo 14.30. Vapaa pääsy.

Nuorten avoin maanantaipaja. Opetellaan sarjakuvakäsikirjoittamista. Sarjakuvakeskus (Hämeentie 150) klo 16–19. Vapaa pääsy.

Sukunimen vai kantaisän mukaan? Filosofian tohtori Sanna Kaisa Spoof esitelmöi aiheesta Suomalaisen sukuseuratoiminnan ja sukututkimusharrastuksen vuosikymmenet. Bulevardin seurakuntasali (Bulevardi 16 B, 2. krs) klo 18–20. Vapaa pääsy.

Maapallon ulkopuoliset kulttuurit. Kai Sjögren luenno miten avaruuskulttuurit ovat vaikuttaneet ihmiskunnan elämään. Suomen Parapsykologinen Tutkimusseura järjestää. Rajatiedon keskus (Uudenmaankatu 33) klo 18.30. Liput 10 e.

Taidekierto Kansallisteatterissa. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Kansallisteatterin taideaarteisiin ja kuulla graniittilinnan historiasta. Oppaana Katriina Pyrrö. Kansallisteatteri (Läntinen Teatterikuja 1) klo 16.30–18. Liput 5 e.

FolkJam-tanssiliikuntatunnit. Suomalaiseen tanssiin pohjautuva liikuntamuoto sopii kaikille ikään ja taitotasoon katsomatta. Aleksanterin teatteri, laulusali (Bulevardi 23–27) klo 20.30–21.30. Kertamaksu 12 e.

Elokolo. Päihteettömässä kokoontumispaikassa voi mm. lukea päivän lehdet, katsella televisiota ja surfata internetissä. Elokolo (Toinen linja 31) klo 9–15. Vapaa pääsy.

Heurekan näyttelyt. Näyttelyissä Otatko riskin?, Lasten Heureka, Suojaan!, Älykäs kaupunki, Suolistossa suhisee, Tiedettä pallolla ja Kolikon tie. Planetaarioelokuvia ja rottakoripalloa päivittäin. Tiedekeskus Heureka (Tiedepuisto 1, Vantaa) on avoinna ma–ke ja pe klo 10–17, la–su klo 10–18 sekä to klo 10–20. Tiedekeskuksen sisäänpääsy ja planetaario 15 ja 22 e. Vapaa pääsy alle 6-vuotiaalle huoltajan kanssa.

Sea Life -merimaailma. Nähtävillä on mm. mustekaloja, hailajeja, koralliriutan värikkäitä kaloja, meduusoja ja merihevosia. Ruokinta- ja infotuokioita tasatunnein eri altailla. Merimaailma Sea Life (Tivolitie 10) on avoinna ma–ti ja to–su klo 10–17 sekä ke klo 10–19. Liput 12,50, 13,50 ja 16,50 e. Vapaa pääsy alle 3-vuotiaille.

Asianajajapäivystys. Suomen Asianajajaliiton vapaaehtoiset asianajajat antavat maksutonta oikeudellista neuvontaa. Päivystyksessä ei laadita asiakirjoja eikä sinne voi varata aikaa. Rikhardinkadun kirjasto (Rikhardinkatu 3) klo 17–19.30. Vapaa pääsy.

Lapsille

Lasten seikkailupuisto Hoplop. Ympärivuotisessa sisäseikkailupuistossa on tarjolla motorisesti kehittäviä leikkikokemuksia 1–12-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Hoplop on avoinna Ylläs-hallissa (Savikiekontie 4), Esport Ratiopharma Arenalla (Koivu-Mankkaan tie 5, Espoo) ja Vantaanportin Retail Parkissa (Antaksentie 4, Vantaa) päivittäin klo 10–20. Liput 15 e, alle 3-vuotiaille 10 e. Vapaa pääsy alle 1-vuotiaille ja aikuisille.

Superpark-sisäaktiviteettipuisto. Koko perheen sisäaktiviteettipuistossa on lapsille suunnattu seikkailualue, eri lajien kokeiluun erikoistunut Game Areena sekä Freestyle Hall, jossa voi kokeilla muun muassa parkouria, scoottaamista ja skeittaamista. Alle 7-vuotiaiden liikkuminen tapahtuu aikuisten seurassa. Avoinna joka päivä klo 11–20. Superpark (Valimotie 13, Vantaa) Liput 19 e. Vapaa pääsy alle 4-vuotiaille.

Minnenyt.fi Satoja menovinkkejä verkossa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit