Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomenlinna joutuu mottiin – lautta ei kestä ahtojäitä

Ihmiset
 
HS
Toistakymmentä vuotta Suomenlinnaan liikennöinyt lautta on joutunut kovan talven eteen ja osoittautunut selviävänsä siitä huonosti. Runko kestäisi tehokkaammankin koneen, mutta säästäväisyyssyistä sitä ei oltu aikoinaan asennettu alukseen. Satamajäänmurtaja Turso vetää aamuisin lauttaa ensimmäisen vuoron, jonka jälkeen se saa selvitä omin voimin niin hyvin kuin voi.
Toistakymmentä vuotta Suomenlinnaan liikennöinyt lautta on joutunut kovan talven eteen ja osoittautunut selviävänsä siitä huonosti. Runko kestäisi tehokkaammankin koneen, mutta säästäväisyyssyistä sitä ei oltu aikoinaan asennettu alukseen. Satamajäänmurtaja Turso vetää aamuisin lauttaa ensimmäisen vuoron, jonka jälkeen se saa selvitä omin voimin niin hyvin kuin voi.

Suomenlinnalaiset ovat talvisaikaan kirjaimellisesti talven kourissa. Saarilla ei ole edes lääkäriä, jonka luokse mennä apua saamaan.

Suomenlinnan lautta on muuten hyvä, mutta kone on liian heikko selvitäkseen kovan talven olosuhteista. Talvitie auttaisi kylläkin asukkaita, mutta sitä ei ole vielä tehty.

Suomenlinnan lautta kulkee kesät talvet. Kulkee talvellakin, jos Luoja sen sallii heikolla koneella, sanoi Suomenlinnan asukas, toimistopäällikkö Pentti Pitkänen, joka joutuu tulemaan joka arkipäivä kaupunkiin työhön.

Muutenkin meidän elämämme on sattuman käsissä. Lauantaina myöhästyin töistä tunnin ja neljäkymmentä minuuttia, koska kaupunkiin ei ollut muuta yhteyttä kuin lautta. Tarpeellista talvitietäkään ei vielä ole tehty, sillä tienpaikan katkaisee laivaväylä, joka tosin tänään on ilmoitettu suljettavan, kertoi toimistopäällikkö Pitkänen. - -

Suomenlinnan lautan omistaa yhtiö, jossa on suurimpana osakkaana Helsingin kaupunki. Muina osakkaina ovat mm. puolustuslaitos ja Valmet Oy. Lähinnä kaupunki ja puolustuslaitos ovat hoitaneet tätä linjaa.

Lautta on asetettu liikenteeseen vuonna 1952 ja se on liikennöinyt pakollisia telakointeja lukuunottamatta jo toistakymmentä vuotta. Lautan dieselkone on kovan talven tullen – kuten tänäkin talvena – osoittautunut liian heikoksi pystyäkseen selviämään aikataulun mukaisesta liikenteestä.

Robin lautturien saarelta

Robin muistaa kesää kuten monet muutkin. Teasers-yhtye kierteli silloin keikoilla Pohjois-Suomea ja Lappia, kunnes se lakkasi olemasta ja vain laulusolisti jäi.

Siellä ihmiset tanssipaikoilla melkein tarttuivat kurkusta kiinni ja pyysivät tangoja ja mun oli pakko laulaa. Sodankylä oli pohjoisin paikka ja aina joku pyysi niitä tangoja.

Totta puhuakseni ei mulla ollut mitään tangoja vastaan koska olen rauhallisen musiikin ystävä, ja kun esitin yhden sellaisen, sain jo laulaa muutaman toisenlaisen.

Robin syntyi 21 vuotta sitten ja saa jo äänestää. Hän asui pienintä nuoruuttaan Käpylän rauhassa ja muutti isommassa nuoruudessaan merituuliselle Lauttasaarelle, jonne oli siihen aikaan jo saapunut mutakin alkuasukkaita. - -

Robin laulaa ensimmäisellä levyllään Beatlesien tytöstä, sellaisesta joka aina palaa takaisin vaikka poika kuinka yrittäisi jättää hänet. Ja tyttö on valmis antamaan pojalle koko maailman. Näin kertovat englanninkieliset sanat, ja kun Tuula Valkama on kääntänyt ne suomeksi, toivottavasti tarina on säilynyt yhtä järkyttävän herkkänä. Joka tapauksessa levyn ykköspuoli on ”Tyttö” ja toinen puoli ”Menneet päivät”.

Henkilötuntemusta harrastavia ihmisiä varten kannattaa mainita muutama tärkeä tieto: Robin on ruskeatukkainen, vihreäsilmäinen ja ajaa isänsä vaaleanvihreää Taunusta. Niille, jotka tahtovat ruokkia Robinia (se ei kuulemma ole kielletty), voidaan sanoa että hänen lempiruokansa on Picatta Milanaise.

Robin hymyilee kauniisti ja on miehen näköinen mies. Sellaisilla on aina mahdollisuus tulla pintapojuiksi!

Rantasalmen satelliitti olikin suurjännitejohto

Varkaus, lauantaina (SM)

Rantasalmen Lahdenkylässä epäiltiin lauantaiaamuna satelliitin pudonneen maahan. Poliisille ilmoitettiin lumen keskellä leiskuvasta valopallosta, joka aamukuutamossa näytti pelottavalta.

Valoilmiö aiheutui suurjännitelinjan katkeamisesta, jonka 35 asteeseen kohonnut pakkanen oli aiheuttanut. Sähköjohto paloi yhden pylväsvälin matkalta, jolloin palava johdon pää hehkui valopallona pimeässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit