Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksintanssit ja Taina Elg

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Taina Elg.
Taina Elg. Kuva: Lehtikuva

Tanssitaiteilijaliiton jäsenet ja heidän vieraansa tanssivat sunnuntai-iltana oopperassa yksin tai (enimmäkseen) kaksin runsaan ohjelman, missä kuten asiaan kuulunee oli jokaiselle jotakin.

---

Illan huippukohta oli tietenkin myös Taina Elgin esiintyminen sillä näyttämöllä, josta hän aivan nuorena tanssityttönä kerran lähti maailmalle.

Hän ei nuoruutensa vuoksi ennättänyt silloin tanssia meillä mitään sen ihmeempiä, mutta Markiisi de Cuevas'in kansainvälisessä baletissa näin hänen sittemmin tanssivan paljonkin.

Hollywoodilaisen maineensa sädekehän ympäröimänä hän nyt on palannut kotimaahan ja esitti entisten tanssitovereidensa parissa viehättävän sarjan tunnettuja Weckerlinin rokokoonsuloisia ranskalaisia paimenlauluja.

Hän lauloi bergerette-laulut ”Menuet tendre” ja ”Maman dites-moi” sekä tanssi ”La Musetten”. Herkullisen artistisesti, elegantisti, olemuksessaan grasiöösiä kepeyttä.

Tietokone ensimmäistä kertaa radion vaalilaskennan avuksi?

Yleisradiossa suunnitellaan parhaillaan mahdollisuutta suorittaa ensimmäistä kertaa vaalipalvelu tietokoneiden avulla.

Saamamme tiedon mukaan suunnitellaan myös ennusteen laatimista koko maata varten heti vaalilaskennan alettua otantamenetelmällä poimittujen, koko maata edustavien vaalipiirien tuloksista.

Tietokonetta käyttäen on mahdollista suorittaa samanaikaisesti vertailua edellisten vaalien vastaaviin tuloksiin ja laatia vaaleista yhteenvetoja laskennan kestäessä.

Varsinaisesti aikaa ei menettelyllä voiteta, mutta mm. tarkkuus on suurempi kuin käsimenettelyssä.

Tietokoneita on käytetty menestyksellisesti apuna vaalitulosten laskennassa mm. Yhdysvalloissa ja Länsi-Saksassa.

”Pian maksetaan lapsista veroa”

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) San Francisco, 17. 1. (UPI)

Maapallon väestön nopea kasvu tekee ennen pitkää välttämättömäksi ehdottoman rajan asettamisen maailman väkiluvulle, todettiin San Franciscossa sunnuntaina päättyneessä väestökokouksessa.

Etsiessään keinoja liikakansoituksen estämiseksi puhujat ehdottivat mm. verojen määräämistä lapsista, perheen koon rajoittamista ja siirtokuntien perustamista muille planeetoille.

Stanfordin yliopiston valtio-opin professori Robert C. North sanoi, ettei riitä estää ei-haluttujen lapsien syntyminen. Hänen mielestään tulee välttämättömäksi rajoittaa myös vanhempien toivomien lapsien määrää.

North ennusti, että eräissä valtioissa joudutaan määräämään ”lapsivero” perheen koon pitämiseksi riittävän pienenä.

Monet puhujat esittivät huolestumisensa henkilökohtaisen vapauden rajoittamisesta pakollisella syntyvyyden säännöstelyllä, mutta Palo Alton sairaalan edustaja, tri Russell V. Lee leimasi nykyisen suhtautumisen kysymykseen ”takapajuiseksi”.

Hän sanoi olevansa pettynyt paavin kannanottoon syntyvyyden säännöstelystä, jonka paavi esitti puheessaan YK:ssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit