Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Johdinautot katoavat Helsingin katukuvasta

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Tuttu näky Helsingin kaupunkikuvassa, johdinautolinja 14:n vaunu liikenteessä. Parin vuoden kuluessa johdinautot korvataan diesel-busseilla ja ilmajohtoviidakko häviää katujen yltä.
Tuttu näky Helsingin kaupunkikuvassa, johdinautolinja 14:n vaunu liikenteessä. Parin vuoden kuluessa johdinautot korvataan diesel-busseilla ja ilmajohtoviidakko häviää katujen yltä. Kuva: Lehtikuva

Johdinautojen valta-aika on parin vuoden kuluttua ohi, vaikka niiden liikenteestä poistamisesta ei ole tehtykään virallisesti päätöstä.

Ne saavat väistyä nopeampien, mukavampien ja käyttökustannuksiltaan edullisempien dieselautojen tieltä.

Ensimmäiset johdinautohankinnat tehtiin vuonna 1949, ja liikennöiminen näillä Ruotsista käytettyinä hankituilla vaunuilla alkoi samoihin aikoihin kuin Tampereella. Kaikkiaan linjalla ajaa 17 autoa, vaikka kalustoon kuuluukin 23 vaunua.

Osa vanhemmasta kalustosta on jo myyty romuksi ja samoin tulee käymään jokaiselle autolle sitten kun linja muutetaan dieselkäyttöiseksi, kertoi liikennejohtaja Riittinen.

Johdinautojen poistaminen on yleismaailmallinen kehitys. Ne ovat käyttökelpoisia ainoastaan sellaisissa kaupungeissa, joissa on hyvin jyrkkiä mäkiä, sanoi johtaja Riittinen.

Lauluistakin löytyy tuhmia joita ei soiteta Suomessa

Äänilevyissäkin voi olla pornografisia tai muuten sopimattomia kappaleita. Meillä ei pidetä tuhmista levyistä, ja vielä viime vuonna radiossakin oli pannassa joukko sanoiltaan pahoja levyjä.

Musiikkitaiteessa väkivaltakohtaukset ovat jääneet meillä tulematta yleisön kuuluville, mutta muutama paha sentään tunnetaan.

Radion ”pannaan asettava” toimikunta ei enää tänä vuonna karsi levyjä, vaan toimittajat saavat soittaa ohjelmissaan haluamiaan kappaleita omalla vastuullaan. Toimikunta lakkasi olemasta erään kiusallisen levyn tultua markkinoille viime vuoden joulukuussa. - -

On siis rajoja levyn ja levyn välillä. Sanat ovat laulussa tärkeät. Ja päätös tehdään usein juuri niiden perusteella. Ei-suosittujen joukkoon voidaan lukea osa kotimaisesta iskelmätaiteestakin. Irwin Goodmanin ”Katkera matka” kertoo, kuinka poika kotoaan lähtiessään ei saa mitään. Äiti ei paljon antanut, kun poika lähti maailmaan, isäkään ei neuvonut, vaan joi pullon muistoksi. - -

Ruotsi on tuhmien ja iloisten levyjen luvattu maa. Suomessakin Tippavaaran isännän tarinoita soitettiin pitkän aikaa ennen kuin raittiusväki huomasi, että ne tekivät pontikasta ”pop”in ja olivat siksi nuorille vaarallisia. Eikä ollut nuorten hyvä asettaa tavoitteeksi Pigallea.

Suomalaisista reippaista keskitien sanoituksista voidaan mainita ainakin ”Näytän kuka todella oon”, missä hän työntää poikatoverinsa pesusoikkoon. Eikan ja Britan ”Äiti älä lyö pikku Jormaa” sekä Hootennanny Trion ”Esplanaadi”, jota voidaan sanoa protestilauluksi.

Kaksi marijuanan myyjää on pidätettynä Helsingissä

Kaksi marijuanan myyntiin syyllistynyttä miestä pidätti keskusrikospoliisi Helsingissä maanantaina. Miehiltä tavattiin muutama pikkupussillinen tupakkaan sekoitettua huumausainetta, jota he myivät keskikaupungilla sijaitsevassa ravintolassa.

Kotietsinnöissä kaapattiin lisää hampusta valmistettua ’dullaa’, mutta mistään suurista määristä ei ole kysymys, totesi keskusrikospoliisin päällikkö Pentti Ylösjoki.

Päämyyjänä esiintynyt mies on Yhdysvaltain kansalainen, joka on asunut Suomessa neljä vuotta. Hän on naimisissa suomalaisen kanssa ja työskennellyt keittiömestarina eräässä kaupungin tanssiravintolassa. Toinen pidätetyistä on nuori opintonsa kesken jättänyt suomalaisrunoilija.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit