Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorten Pop-kellari avasi ovensa repäisevin tahdein

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Suomalainen nuori kitarayhtye Sumpit hurmasi yleisöä Lollipops-tyylisellä laulullaan Pop-kellarin avajaisiltana.
Suomalainen nuori kitarayhtye Sumpit hurmasi yleisöä Lollipops-tyylisellä laulullaan Pop-kellarin avajaisiltana. Kuva: Lehtikuva

Amerikkalaisin, suomalaisin ja englantilaisin sävelin aukaisi nuorekas Pop-kellari ovensa keskiviikkoiltana Hakaniemessä Helsingissä. Kellari on tavallaan uusi ratkaisu nuorten saamiseksi pois kadulta, sillä ohjelma on musiikillisesti täysipainoinen ja siten parhaiten nykyajan nuorison mieleen.

Ikärajoja nyt avattu kokoontumis- ja tanssipaikka ei tunne, klo 21 jälkeen on mahdollisuus tulla mukaan. -- Ensimmäisenä iltanaan nuorisokellari tarjosi monipuolisen ohjelman, jonka tunnetuimmista nimistä mainittakoon Pekka ja Jukka Loukiala, Erkki Liikanen, amerikkalinen Dane Count, Marja Maren sekä Creatures-kitarayhtye. Lisäksi esiintyi pikkuinen mutta sitäkin herttaisempi suomalainen sähkökitarayhtye sumpit, jossa soittajien ikä on yhdeksän ja 14 vuoden välillä.

Monte päättyi skandaaliin: neljä nopeinta hylättiin

Monaco 20.1. (Heikki Parkkonen)

Valot olivat Mäkisen, Aaltosen Hopkirkin ja Clarkin kohtalona. Etelänmaalaisen kiihkeät tunnelmat riehuivat sataa vuottaan juhlivassa Monacon ruhtinaskunnassa, kun Suomen Pauli Toivonen yhdessä kakkosajajansa Ensio Mikanderin kanssa saavutti ralliuransa suurimman päämäärän - yleisvoiton Monte Carlo-rallissa. Varsinaisessa ajossa hän sijoittui vasta kuudennelle sijalle.

Ajajamaineen ja kunnian veivät suomalais-englantilaiset parit Timo Mäkinen/Paul Easter ja Rauno Aaltonen/Tony Ambrose. -- Järjestäjät päästivät kilpailun jatkumaan, vaikka olivatkin hyvin tietoisia siitä, että heidän tulkintansa mukaan autojen varusteet eivät olleet sääntöjen edellyttämässä kunnossa. -- Moraalisen voittajan Timo Mäkisen auton päävalonheittäjät ovat järjestäjien mukaan varustettu [sääntöjen vastaisesti] pelkästään pitkillä valoilla. Puolivaloihin käytetään sumuvaloja, joita varten on erityinen katkaisija. Samanaikaisesti voidaan käyttää, kytkemällä valovirtapiiriin vastus, myös voimakkaasti himmennettyjä pitkiä valoja.

Henkilöautot Suomessa ylellisyystarvikkeita

Bonn 20.1. (Matti Kontio)

Länsi-Saksan autoteollisuuden keskusliitto pitää valitettavana päätöksenä lisenssien määrän rajoittamista länsimaista Suomeen tuotaville autoille. Liiton edustaja huomautti Helsingin Sanomille antamassaan lausunnossa kuitenkin, että koska päätöksen tarkoituksen on Suomen ulkomaisen kauppa- ja maksutaseen tervehdyttäminen, siihen suhtaudutaan Liittotasavallassa ymmärtämyksellä. Toisaalta määräystä on pidettävä osoituksena siitä, että Suomessa kuten vielä monessa muussakin maassa henkilöautoja pidetään ylellisyystarvikkeena.

Länsisaksalaisten autojen vienti Suomeen on osoittanut viime vuosina voimakasta kasvua. Vuonna 1961 vietiin Suomeen 18 979 autoa. Vuoden 1965 vienti osoitti jyrkkää nousua: 35 018 autoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit