Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kadonneen ydinaseen etsintä jatkuu kuumeisena Espanjassa

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Palomaresin yläpuolella tuhoutuneen amerikkalaisen ydinpommein varustetun B-52 koneen jäännöksistä on löydetty kolme ydinpommia, mutta neljättä haravoidaan edelleen kuumeisesti karulla rannikolla.
Palomaresin yläpuolella tuhoutuneen amerikkalaisen ydinpommein varustetun B-52 koneen jäännöksistä on löydetty kolme ydinpommia, mutta neljättä haravoidaan edelleen kuumeisesti karulla rannikolla. Kuva: Lehtikuva

Palomares, Espanja 21.1. (UPI)

Sadat amerikkalaiset sotilaat ja sammakkomiehet jatkoivat perjantaina viime maanantaina K-135 tankkauskoneeseen törmänneestä B-52 pommikoneesta kateissa olevan ydinpommin etsimisestä kaakkois-Espanjan karuilla hiekka-aavikoilla.

Etsintöjen jatkuessa Yhdysvaltain ilmavoimien päämaja kieltäytyi antamasta mitään kommenttia niiden kohteesta. Espanjalaisten lähteiden mukaan yhtä B-52:n kuljettamista neljästä ydinpommista ei ole vielä löydetty.

Kolme pommikoneen 7-jäsenisestä miehistöstä sekä tankkauskoneen 4-henkinen miehistö saivat surmansa onnettomuudessa.

Theodorakisin laulujen esityskielto kuohuttaa Kreikka

Ateena 21.1. (New York Times)

Kreikan valtionradion tällä viikolla kommunistina tunnetun säveltäjän lauluille antama esityskielto on herättänyt voimakasta suuttumusta maan vasemmistopoliitikkojen ja älymystön keskuudessa.

Pannaan julistettujen laulujen säveltäjä Mikis Thoedorakis, joka on myös parlamentin äärivasemmistolainen jäsen ja kommunistinen nuorisojohtaja. Theodorakisin laulut ovat kuitenkin Kreikassa suunnattoman suosittuja ja hän on saavuttanut kansainvälistäkin mainetta mm. ”Zorbas”-elokuvan musiikin luojana. -- Theodorakis on säveltänyt Kreikan tunnetuimpien kommunistirunoilijoiden säkeitä, joissa päinvastoin kuin muissa nykyaikaisissa kreikkalaisissa tusinaiskelmissä kosketellaan hienovaraisesti kommunistien sodanaikaista vastarintaliikettä, työläisten ongelmia ja poliittista vainoa. -- Vasemmistoälymystö on esittänyt suuttuneita vastalauseita esityskiellon johdosta ja Kreikan radion viihdeorkesterin johtaja Leondis erosi toimestaan sanoen kieltoa ”vainotoimenpiteeksi säveltäjää kohtaan, joka on tehnyt arvokkaita palveluksia Kreikan musiikille”.

Monten voittaja selville kesällä

Helsinkiläinen Pauli Toivonen on toistaiseksi Monte Carlo-rallin voittaja. Järjestäjien hylättyä torstaina rallin neljän nopeimman ajajan ja kuuden muun sijoitukset virheellisten valaistuslaitteiden vuoksi, julistettiin Pauli Toivonen aluksi epävirallisesti, sitten virallisesti ja jälleen uudelleen epävirallisesti voittajaksi.

Toivonen on epävirallinen voittaja siksi, kunnes kansainvälinen autoliitto (FIA) käsittelee sille jätettävät vetoomukset. Ratkaisua saadaan odottaa aina kesäkuuhun saakka, jolloin FIA:lla on seuraava kokous.

Maailman lehdistö on kiinnittänyt järjestäjien aiheuttamaan skandaaliin laajalti huomiota. Kaikkialla ollaan sitä mieltä, että Timo Mäkinen on rallin oikea voittaja ja maailman paras rallimies.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit