Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi urheiluauto Saabin tehtailta

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Ruotsalaisen Saab-tehtaan uusi urheiluauto Saab Sonett II. Autossa on 60 hv:n (DIN) moottori ja sen huippunopeus on 170 km tunnissa. Ensimmäinen kokoonpanosarja käsittää 25 tällaista urheiluautoa ja ensi syksynä Saab aikoo tuoda ne markkinoille. Ensi huhtikuussa tehdas aikoo esitellä auton New Yorkin Coliseumissa järjestettävässä autonäyttelyssä.
Ruotsalaisen Saab-tehtaan uusi urheiluauto Saab Sonett II. Autossa on 60 hv:n (DIN) moottori ja sen huippunopeus on 170 km tunnissa. Ensimmäinen kokoonpanosarja käsittää 25 tällaista urheiluautoa ja ensi syksynä Saab aikoo tuoda ne markkinoille. Ensi huhtikuussa tehdas aikoo esitellä auton New Yorkin Coliseumissa järjestettävässä autonäyttelyssä. Kuva: Lehtikuva

Saab-tehtaat ovat täydentäneet tuotanto-ohjelmaansa valmistamalla uuden kaksipaikkaisen GT-urheiluauton, joka sai nimekseen Saab Sonett II.

Muodoiltaan Sonett poikkeaa täysin perinteisestä Saab-mallistosta, mutta sen sijaan tunnusomaiset kaksitahtimoottori ja etuveto ovat säilyttäneet paikkansa.

Tekniikaltaan Sonett perustuu Saabin standardiosiin. Moottori kehittää 60 hv, jotka antava autolle noin 170 km:n huipputuntinopeuden. Lasikuitumuovista valmistettu matala ja kevyt kori käsittää vain kaksi osaa, ovia ja tavarasäilöä lukuunottamatta. Korin koko etuosa tuulilasiin asti voidaan nostaa pystyyn, jolloin koko moottoritila on kuin tarjottimella.

Mallia on koko ajan kehitetty ja varsinaisesta sarjatuotannosta päätetään ensi syksynä.

Silakkatroolarit jäiden puristukseen Kaijakarissa

Pori, sunnuntaina (MAR)

Silakkatroolarit Eros ja Ingaren pääsivät sunnuntainaamuna onnellisesti Mäntyluodon satamaan merivartioalus Silmän avustuksella. Kalastusmatka venyi nyt aiotusta vuorokaudesta viideksi vuorokaudeksi troolareiden jäädessä jäiden puristukseen Kaijakarista noin seitsemän mailia länteen.

Alukset lähtivät pyyntimatkalle Reposaaren rannasta tiistai-iltapäivällä kuuden muun troolarin kanssa. Paluumatkalle päästiin noin vuorokauden kuluttua Murtajan perässä, mutta Eros ja Ingaren, jotka olivat jonon viimeisinä, joutuivatkin paksun jäämassan eristämiksi. -- Saalista tuli Erokselle noin 3.800 kg silakkaa, jonka laatu kärsi huomattavasti pitkän seisomisen aikana. Ingarenille saalista tuli niukemmin 1.800 kg ja sekin jouduttiin myymään vanhentuneena alihintaan.

Kainuun Valo Oy:lle oma radiopuhelin-verkostonsa

Saadakseen parannusta aikaan sähköhäiriöiden nykyisin melko pitkiin kestoaikoihin on Kainuun Valo Oy viime vuoden lopulla alkanut rakentaa omaa radiopuhelinverkostoa. Tällä hetkellä ovat valmiina Kajaanin, Paltamon, Vuokatin ja Pyhännän tukiasemat. Lisäksi yhtiöllä on seitsemän radiopuhelimilla varustettua autoa sekä neljä kannettavaa lähetin-vastaanotinta. -- Viime vuonna lisättiin Kainuun Valon verkostoon uusia kuluttajia 442, mikä merkitsi noin 4,5% lisäystä koko kuluttajamäärässä. Sähkön hankinta oli viime vuonna 16% edellisvuotta suurempi. Oman voiman tuotanto tyydytti 30% koko energiantarpeesta.

Muuntoasemia rakennettiin viime vuonna lisää 42 ja yhteismäärä on tällä hetkellä 564.

Suurjännitejohtoa valmistui 74 km ja pienjännitejohtoa 52 km. Koko verkosto käsittää tällä hetkellä lähes 5.000 km johtoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit