Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Abiturientit valloilleen jo tavallista aikaisemmin

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Eikä meitä surut paina...eli ennen tenttikautta sopii pöllyttää koulun tomut reippaalla tavalla.
Eikä meitä surut paina...eli ennen tenttikautta sopii pöllyttää koulun tomut reippaalla tavalla. Kuva: Lehtikuva

Abiturientit pääsevät tänä vuonna tavallista aikaisemmin valloilleen, sillä penkinpainajaiset vietetään jo helmikuun 11. päivä. Tämä johtuu uusista hiihtolomajärjestelyistä. Nuori ja riehakas ilonpito ilmenee mitä mielikuvituksellisimmissa muodoissa – ylittäen joskus sopivaisuuden rajatkin.

Kouluhallitus ei ole antanut viiteen vuoteen uusia ohjeita penkinpainajaisten vietosta, mutta vanhat määräykset ovat edelleen voimassa. – Penkinpainajaisissa on esiintynyt törkeätä juopottelua, ja kerran piti Aulangolle hälyttää jopa lääkäri virvoittelemaan kahta alkoholimyrkytyksen saanutta tyttöä.

Rehtoreiden velvollisuutena on kouluhallituksen ohjeiden mukaan tarkistaa koko penkinpainajaisten ohjelma. Heidän on myös huolehdittava, ettei perinteellisissä menoissa eksytä mauttomuuksiin eikä hyviä tapoja loukkaaviin muotoihin. Rehtori älköön empikö kieltää ohjelmasta sellaisia kohtia, vaikkei tarkoituksena toisaalta ole kieltää nuorekkaan raikkaan ilon ilmauksia, todetaan ohjeissa. -- Ennen kaikkea on syytä välttää sellaisia tapoja, jotka saattavat houkutella penkinpainajaisten varsinaisesta tarkoituksesta poikkeavaan käyttäytymiseen.

Vietnamin sotaan 10,5 miljardia 

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Washington 24.1. (UPI)

Presidentti Johnson hahmotteli yhden sotavuoden menot Vietnamissa kongressille maanantaina esittämässään budjettiesityksessä 5.230 kertaa suuremmaksi kuin Yhdysvaltain sotakulut vuoden 1812.

Seuraavassa vertailu arvioiduista kustannuksista Vietnamin sodassa ja muissa Yhdysvaltain sotatoimissa menneinä aikoina: Vuoden 1812 sotamenot - kaksi miljoonaa dollaria. Sisällissota: menot - 33 miljoonaa dollaria. Ensimmäinen maailmansota: menot - 25 miljoonaa dollaria. Toinen maailmansota: menot - vuoden 1943 aikana 82 miljardia dollaria. Vietnamin sota: menot 10,5 miljardia dollaria varainhoitovuonna 1967.

Kohtuuhintainen asuminen vaatisi 2000 markkaa/kk

Helsinkiläinen vuokra-asuja joutuu maksamaan kuukaudessa pelkästä asumisesta summan, joka on yhtä suuri kuin vanhan osakehuoneiston ostamisen aiheuttama taloudellinen rasitus. Helsingin kaupungin asuntotoimikunnan mietinnössä esitetyt esimerkit osoittavat toisin sanoen, että vuokra-asuja joutuu kuluttamaan asumiseensa summan, jolla hän voisi hankkia oman asunnon vanhojen asuntojen markkinoilla.

Toivottomalta näyttää tilanne sen viisihenkisen esimerkkiperheen kannalta, jolla pitäisi olla 2.000 markan kuukausitulot, että asumiskustannukset pienessä asunnossa jäisivät suurimpana sallittuna pidettyyn 20%:iin tuloista. Vertailukohtana Helsingin asuntomietintö toteaa, että Helsingin kaupungin miespuolisten viranhaltijain keskimääräinen palkka vuonna 1964 oli 952 markkaa kuukaudessa ja naispuolisten 722 markkaa. Tuntipalkalla olevien kaupungin miestyöntekijäin keskiansio koko vuodelta oli 876 markkaa ja naisten 527.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit