Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jäähalli katon alle

Helsingin jäästadionin rakennustyöt ovat myöhässä nelisen kuukautta.

Ihmiset
 
HS
Holger Eklund / Lehtikuva
Miehet kiikkuvat kuin oravat taivaalla kiinnittäessään 58 mm päävaijeriin välivaijereita.
Miehet kiikkuvat kuin oravat taivaalla kiinnittäessään 58 mm päävaijeriin välivaijereita. Kuva: Holger Eklund / Lehtikuva

Alaston, mahtavan betonikolossin teräsranka, sojottavia lautoja, jyhkeitä palkkeja, jotka vain osittain ovat kuoriutuneet laudoituksesta ja telineistä. Se on Helsingin jäästadion tammikuun lopulla, jolloin alkuperäisten laskelmien mukaan tämän 12.000 katsojan hallin piti olla valmiina.

Työt ovat nykyvaiheessaan nelisen kuukautta myöhässä, eivätkä viime aikojen kovat pakkaset ole olleet omiaan valmistumisnopeutta kohottamaan. Askelma liittyy askelmaan ja katsomo kiipeää hitaasti kohti kattoa, jota nyt edustaa vain muutama ranteenpaksuinen teräsköysi, joiden varassa lopullinen kattorakennelma aikanaan lepää.

Laskelmissa on erehdytty. Kallioinen maaperä viivästytti aikataulua jo heti alkuun. Erehdyksiä oli muitakin. Rakennusterästä tarvitaan lähes neljä kertaa se määrä, mitä alunperin oli laskettu – jo tähän mennessä on käytetty puolitoista miljoonaa kiloa lasketun neljänsadantuhannen sijasta.

Niinpä sisänäkymiäkin hallitsee rivi mahtavia vaijerikeloja, keskeneräisyys, laudat ja lumi, mutta halli valmistuu. Taivaalta kiikkuu nosturien riiputtamana askelelementti toisensa jälkeen, vaijeri seuraa vaijeria ja keskiviikkona kiinnittyy ensimmäinen kattoelementti paikoilleen.

Pakkasarka Teresa lähtee urheasti Lapin kiertueelle

Teresan ensimmäinen Lapin matka on edessä. Televisiokuuluttaja Teresa Rosenius on yleisölle kenties tunnetumpi kuin laulajatar Teresa, mutta ”Menolipun” ovat kaikki jo kuulleet ja tämä laulu merkitsi lopullisesti Tessan muuttumista televisiotytöstä iskelmätytöksi.

Teresa kertoo lähtevänsä kiertueelle helmikuun alussa. Sitä ennen on viikon lepohetki ja aikaa kerätä voimia, tehdä suunnitelmia ja varustautua Lapin pakkasiin. Tätä rauhaa häiritsevät ainoastaan uuden levyn tekemisestä aiheutuvat vaivat, vai voidaanko niitä sanoa vaivoiksi.

”Saa nyt nähdä, kuinka selviän Lapin pakkasista, en ole ollut milloinkaan Kemiä pohjoisempana, ja nyt kiertue ulottuu sentään aina Ivaloon ja Sodankylään saakka.”

Oikeastaan Teresa pitäisi oppia tuntemaan, sillä ne, jotka tuntevat, sanovat häntä mielenkiintoiseksi. Mutta on vaikea lähestyä tyttöä, joka laulaa Menolipulla itsensä myyntitilastojen kärkipäähän eikä ajattele paluulippua lainkaan!

Linja-autoliikenne Suomenlinnaan alkaa

Suomenlinnaan johtavan jäätien nyt valmistuttua aloittaa Helsingin kaupungin Liikennelaitos tänään keskiviikkona linja-autoliikenteen Suomenlinnaan.

Linjaa ajetaan pienoisbusseilla, joissa on teksti ”Suomenlinna”. Autot lähtevät Etelä-Sataman matkustajapaviljongin edustalta 30 minuutin väliajoin, minkä lisäksi asetetaan ruuhkavuoroja. - -

Suomenlinnan lautta lopetti kulkunsa jääesteiden vuoksi tammikuun 23. päivänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit