Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikenneyhteys jäätä pitkin Suomenlinnaan

Vahvan jään ansiosta on Suomenlinnan ja Helsingin välille saatu järjestetyksi linja-autoyhteys.

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Harvinainen näky Suomenlinnan edustalla. Jäätä pitkin liikennöivä linja-auto kuljettaa neljän vuoden tauon jälkeen matkustajia Suomenlinnan ja kaupungin välillä.
Harvinainen näky Suomenlinnan edustalla. Jäätä pitkin liikennöivä linja-auto kuljettaa neljän vuoden tauon jälkeen matkustajia Suomenlinnan ja kaupungin välillä. Kuva: Lehtikuva

Vahvan jään ansiosta on Suomenlinnan ja Helsingin välille neljän vuoden tauon jälkeen saatu järjestetyksi linja-autoyhteys, joka aloitettiin keskiviikkona.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen toimesta järjestetyllä linjalla kulkee pienoislinja-auto puolen tunnin välein.

Linjan kaupungin puoleinen päätepysäkki on Eteläsataman matkustajapaviljongin edessä olevalla pysäköintialueella. Suomenlinnassa linjan päätepysäkki on keskustassa kirkon edustalla.

Matkasta kannetaan yhden vyöhykkeen mukainen maksu eli 50 penniä. Vaihto on sallittu Suomenlinnan linjan ja muiden linjojen kesken tavallisten vaihtomääräysten mukaan.

Ensimmäinen vuoro lähtee aamulla klo 6.10. Tällöin on liikenteessä kaksi pienoisbussia, jotka lähtevät samanaikaisesti kummaltakin päätepysäkiltä ja liikennöivät 15 minuutin väliajoin kello 9 asti.

Kello 9 jälkeen siirrytään puolen tunnin väleihin. Iltapäivän ruuhka-ajaksi on jälleen järjestetty kaksi autoa.

Kaupungista lähtee viimeinen vuoro arkisin klo 23.55 ja lauantaisin kello 00.25. Suomenlinnasta lähtevät vastaavat vuorot klo 00.10 ja 00.40.

Suomenlinnan ja kaupungin välillä ajavan linjan tunnus on 02.

Rauno Aaltosesta tuli suosituin suomalainen

Ralliautoilija Rauno Aaltonen valittiin suosituimmaksi suomalaiseksi Viikkosanomain järjestämässä perinteellisessä äänestyskilpailussa.

Kakkoseksi tuli toinen maineikas rallimiehemme Timo Mäkinen, ja kolmannelle sijalle valittiin tietoniekka Esko Kivikoski.

Äänestykseen osallistui 100.000 suomalaista.

Rauno Aaltonen sai kovassa kilpailussa puolelleen 13.658 ääntä, Timo Mäkinen 11.408 ja Kivikoski 11.347. Kivikoski ei hävinnyt Mäkiselle siis kuin vajaalla sadalla äänellä.

Tasavallan presidentti Urho Kekkonen tuli neljänneksi yli 10.000 äänellä hänkin.

Aaltosen ja Mäkisen lisäksi kymmenen eniten ääniä saaneiden joukossa on neljä muuta urheilutähteä. Mukaan on myös mahtunut yksi iskelmätyttö ja yksi televisiohahmo.

Sadan suosituimman suomalaisen luettelossa sen sijaan on jo kaikkien alojen edustajia, poliitikkoja, kirjailijoita, kenraaleita, pappeja, lääkäreitä, näyttelijöitä ja monen alan pop-kasvoja.

Kodin koneet kiinnostavat maaseudun perheenemäntiä

Maaseudun kotien varustetaso on jatkuvasti suhteellisen vaatimaton ja siellä kaivataan tehokasta neuvontaa.

Jotta toimihenkilöt pysyisivät ajan kehityksen mukana, valmennetaan heitä tehtäviinsä jokavuotisilla neuvottelupäivillä.

Mahdollisuuksien mukaan järjestetään myös erikoiskursseja.

Parhaillaan on Työtehoseuran kotitaloudellisessa tutkimuslaitoksessa Rajamäellä kursseilla 21 kotitalousneuvojaa Peräpohjolan maanviljelysseuran ja Oulun talousseuran alueelta.

Viikko sitten pidettiin vastaava kurssi Lapin maatalousseuran kotitalousneuvojille.

Ensi kuun puolella on tarkoitus järjestää vielä kaksi samanlaista kurssia maan keski- ja eteläosien kotitalousneuvojille.

Kurssiohjelmaan kuuluvat pakkassäilöt, pakastaminen, pyykinpesukoneet, pyykinpesu ja jälkikäsittely, liedet, siivousvälineet, astianpesu, keittiökoneet ja välineet ja keittiön sisustus, kaikki käytännöllisine työharjoituksineen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit