Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalevi Kiviniemi: Urut avaavat ihmeellisen maailman

Urkutaiteilija pitää luentokonsertin Kallion kirkossa.

Ihmiset
 
Kalevi Kiviniemi
Kalevi Kiviniemi

Kansainvälisesti tunnettu urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi pitää luentokonsertin tänään Kallion kirkossa Helsingissä. Se on nimeltään Musiikin gravitaatio ja urkujen ihmeellinen maailma.

Mitä tapahtuman nimi tarkoittaa?

”Se on viittaus Einsteiniin. Aikoinaan soitin konsertissa, jossa Jorma Hynninen lauloi. Kun hän avasi suunsa, se hetki muutti minun sieluntilani, maailmankuvani ja asioiden järjestyksen. Suuri musiikki suurien esittäjien kautta muuttaa ihmistä niin kuin valo taipuu.”

Mikä neuvoksi, jos ei tiedä urkumusiikista mitään?

”Kaikessa musiikissa on kyse elämyksistä, eli saa olla täysi ummikko. Ei tarvita mitään salatieteitä. Urut ovat instrumentti, joka vaatii soittajalta paljon teknistä harjoittelua ja fyysistä osaamista. Siksi kirkossa on pieni näyttö, jolta voi seurata soittoa.”

Mitä talveesi muuten kuuluu?

”Olin vasta kiertueilla Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Viime aikoina olen lukenut Einsteinin lisäksi myös Stephen Hawkingia. Fysiikka, kosmos ja olemassaolo kiinnostavat nyt. Siksi tällainen luentokonsertti ei ole sattumaa.”

Musiikin gravitaatio ja urkujen ihmeellinen maailma -yleisöluento Kallion kirkossa (Itäinen Papinkatu 2) klo 13. Vapaa pääsy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit