Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tervasaaren puistosuunnitelma hautuu edelleen lautakunnissa

Ihmiset
 
HS
Matti Tapola / Lehtikuva
Korkeasaaren ja Kruununhaan välissä olevaa Tervasaarta on jo kauan suunniteltu ulkoilu- ja venesatama-alueeksi. Saaressa on tällä hetkellä katurakennusosaston koppeja, poliisilaitoksen löytötavaratoimiston venealue ja talvella puhtaanapito-osaston lumenkaatopaikka.
Korkeasaaren ja Kruununhaan välissä olevaa Tervasaarta on jo kauan suunniteltu ulkoilu- ja venesatama-alueeksi. Saaressa on tällä hetkellä katurakennusosaston koppeja, poliisilaitoksen löytötavaratoimiston venealue ja talvella puhtaanapito-osaston lumenkaatopaikka. Kuva: Matti Tapola / Lehtikuva

Suunnitelmat Kruununhaan ja Korkeasaaren välissä olevan Tervasaaren muuttamisesta yksinomaan ulkoilu- ja venesatama-alueeksi ovat jatkuvasti keskeneräisiä. Saari on nyt vielä osittain yleisten töiden lautakunnan hallinnassa, mutta siirtyy kiinteistölautakunnan hallintaan myöhemmin. Tällä hetkellä saarta koskevat suunnitelmat ovat edelleen lausuntokierroksella, ja muutoksia voi tulla vielä paljon liikenneväyläkysymystenkin takia, kerrottiin kaupunginsuunnitteluvirastosta.

Ajatus jätevesien puhdistamon sijoittamisesta saareen on hylätty, ja ilmeisesti paikasta tulee kruununhakalaisten ulkoilualue, kerrottiin eri virastoista.

Viime vuonna tehtiin päätös Tervasaaren muuttamisesta pelkästään ulkoilu- ja venesatama-alueeksi, mutta nyt suunnitelmat ovat vielä keskeneräisiä, koska tarvitaan eri lautakuntien lausunnot. Samalla pyritään täyttämään Kruununhaka-seuran toiveet, jotka koskevat nimenomaan ulkoilualueeksi muuttamista ja vanhan, historiallisesti arvokkaan aitan säilyttämistä, kertoi tarkastaja Kauko Kivilehto kiinteistövirastosta Tervasaari-suunnitelman nykyvaiheista. – Aitta olisi kiinteistöviraston toimesta jo hävitettykin.

Suomalainen pallotuoli Kölnin messusensaatioita

Köln, 27.1. (Matti Kontio)

Kölnin 10. huonekalumessuihin osallistuvat 11 yritystä ovat erittäin tyytyväisiä menestykseensä, joka jo tässä vaiheessa, messujen ollessa puolivälissä, näyttää paremmalta kuin koskaan aikaisemmin.

Näytteillepanijat ovat solmineet lukuisia kiinteitä kauppoja ja saaneet uusia arvokkaita kosketuksia ei ainoastaan eurooppalaisiin maihin vaan myös Kanadaan ja Yhdysvaltoihin, joka on nyt ensimmäistä kertaa mukana Kölnissä.

Suomen osaston herättämä yllättävän vilkas mielenkiinto johtuu suurelta osalta muutamista katseenvangitsijoista, joista esim. Eero Aarnion pallotuoli kuuluu ehdottomasti messujen sensaatioihin. Saksan, Ranskan ja Englannin televisiot ovat kiinnittäneet siihen huomiota, ja arvovaltainen Die Welt -lehti on valinnut sen ainoaksi erikseen kuvatuksi näyttelyesineeksi. Julkisuudessa esitetyissä arvioinneissa on suomalaisten huonekalujen tekotapa, muotoilu ja materiaali saanut erittäin mairittelevia kiitoksia.

Kolmijäseninen lautakunta tv-elokuvien ennakkotarkastajaksi

Yleisradion taholta on ehdotettu kolmijäsenisen lautakunnan perustamista televisiossa esitettävien ulkomaisten filmien ja nauhojen ennakkotarkastajaksi. Voimassa olevan lain mukaan tämä tehtävä kuuluu valtion elokuvatarkastamolle.

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä voimaan astuva uusi laki elokuvien ennakkotarkastuksesta jättää Yleisradiolle oikeuden tarkastaa myös tähän asti elokuvatarkastamon kautta kulkevaa materiaalia. Ehdotettuun lautakuntaan kuuluvat tv-ohjelma 1:n ohjelmapäällikkö, tv-ohjelma 2:n johtaja sekä Oy Mainos-TV Ab:n ohjelmajohtaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit