Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

He ovat pop

Ihmiset
 
HS
The Hollies on pop.
The Hollies on pop.

The Hollies on yhtye, joka nauttii suurta suosiota Brittein saarilla.

Sen uusin levy on juuri saapunut Suomeen. ”If I needed someone” on tuttu ainakin Beatles L.P:n ”Rubber Soul” omistajille.

Hollies esittää tämän kappaleen, joka on muuten Georgen käsialaa, svengaavasti, mutta esitys ei kohoa kuitenkaan Beatlesien tasolle. Kääntöpuolen juttu ”I’ve got a way of my own” on melko tavallinen huolimatta huuliharpun hienosta soinnista.

Herman’s Hermits on edelleenkin valttia. ”Erakot” ovat Suomessakin suuressa suosiossa levyjen ”The end of the World” ja ”I’m Henry the eight I am” ansiosta.

Nyt ovat nämä levyt saaneet seuraajan uudesta huippulevystä. Kappale ”A must to avoid” lienee levyn a-puoli, mutta hienosti soi myös kääntöpuolen esitys ”The man with the cigar”.

”A must to avoid” on hieman nopeatempoisempaa kuin kertomus ”miehestä sikarin kanssa”.

Kauan soittakoon Herman’s Hermits!

Nimi The Beatles levyn kyljessä kertoo jo paljon. Uusimman levyn ilmestymisen tienoilla käytiin Beatlesien ja heidän levy-yhtiönsä välillä riitaa levyn a-puolesta. Levy-yhtiön mielestä olisi a-puoleksi pitänyt valita ”We can work it out”, jossa Paul laulaa Johnin avustuksella elämän lyhyydestä.

Beatlet vaativat kuitenkin jyrkästi a-puoleksi toista laulua, joka on ”Day tripper”.

Riita kai päättyi siihen, ettei tällä levyllä olekaan a- ja b-puolta. Tämän asian voit kuitenkin itse ratkaista kuuntelemalla levyä.

Neula

Viisipäiväinen työviikko kokeiltavaksi kouluissa

Kouluhallitus jätti perjantaina opetusministeriölle esityksen viisipäiväisen työviikon kokeilemisesta muutamien paikkakuntien kouluissa.

Tarkoituksena on kokeilla, miten siirtyminen 5-päiväiseen työviikkoon muilla aloilla voitaisiin toteuttaa myös kouluissa.

Viisipäiväinen kouluviikko aiheuttaa vuotuisen työajan uudelleen järjestelyn. Kokeilua varten tarvitaan lainsäädäntöön väliaikaisia muutoksia. Kouluhallituksen mielestä kokeilua olisi aluksi suoritettava vain kahdella paikkakunnalla, joissa kansakoulujen lisäksi on myös oppikouluja.

Ennen viisipäiväiseen kouluviikkoon siirtymistä tulisi sitä kokeilla, jotta saataisiin selville muutoksen vaikutukset koulutyöhön. Tämänpituinen kouluviikko aiheuttaa vuotuisen työajan ja mahdollisesti myös päivittäisen työajan sekä loma-aikojen ja lupapäivien uudelleen järjestelyn.

Kokeilua varten tarvitaan lainsäädäntöön muutokset väliaikaisiksi poikkeuksiksi kansakoululakiin, kansakouluasetukseen ja kansakoululaitoksen viranhaltijain palkkauksesta ja eläkkeistä annettuun lakiin.

Oppikoulujen kohdalla tarvitaan muutokset asetukseen valtion oppikoulujen luku- ja loma-ajoista sekä asetukseen oppikoulujen lukusuunnitelmista.

TV-suosikkien kilpa ratkesi

Teija Sopanen valittiin jälleen suosituimmaksi tv-kuuluttajaksi. Televisioesiintyjien parhaaksi äänestettiin Esko Kivikoski.

Voittajille luovutettiin Telvis-patsaat perjantaina Helsingissä.

Esko Kivikoskesta tuli toistamiseen suosituin tv-esiintyjä. Edellisen kerran hän sai tämän arvon v. 1954. Hänen pahin kilpailijansa oli tällä kertaa Spede Pasanen, ja kolmanneksi tuli Niilo Tarvajärvi.

Kuuluttajasarjan voittanut Teija Sopanen on katsojien mielestä paras jo neljännen kerran.

Toisen sijan vei Tuula lgnatius ja kolmannen Juhani Liedevaara, maamme toistaiseksi ainoa miespuolinen tv-kuuluttaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit