Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Studio 2 Pasilassa valmis laajaan ohjelmatuotantoon

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Helsingin keskustassa oleva vastaanottopaikka oli maanantaiaamuna monta tuntia täynnä viimetingan veroilmoitusten jättäjiä. Jonotus jatkui ovien sulkemiseen saakka ja ulkopuolelle jääneet kiiruhtivat postittamaan ilmoituksensa.
Helsingin keskustassa oleva vastaanottopaikka oli maanantaiaamuna monta tuntia täynnä viimetingan veroilmoitusten jättäjiä. Jonotus jatkui ovien sulkemiseen saakka ja ulkopuolelle jääneet kiiruhtivat postittamaan ilmoituksensa. Kuva: Lehtikuva

Ensi lauantaina pidettävä Miss Suomi-kilpailu on ensimmäisiä ohjelmia, joka valmistetaan vasta valmistuneessa, pohjoismaiden suurimmassa ja ajanmukaisimmassa televisiostudiossa, studio 2:ssa Pasilassa.

Yli 12 milj. markkaa maksanut studio, jonka erikoisuuksiin kuuluvat mm. ”uima-allas” lattiassa ja kätevästi seinille nostettava yläkatsomo, esiteltiin lehdistölle ja kutsuvierasjoukolle maanantaina.

Tilaisuudessa puhui pääjohtaja Eino S. Repo. Varsinaisen esittelyn suorittivat teknillinen johtaja Paavo Arni ja yli-insinööri Pentti Pesari. Ohjelmapuolta edusti esittelytilaisuudessa Taina Elg.

Lähes satatuhatta helsinkiläistä jätti veroilmoituksen maanantaina

Helsingin 28 veroilmoitusten vastaanottopaikassa alkoi maanantaiaamuna loppukiri.

Melkein satatuhatta pääkaupunkilaista oli lykännyt syystä tai toisesta veroilmoitustensa jättämisen viimeiseen päivään.

Pisimmät jonot ja kireimmät ilmeet nähtiin klo 10–13 välisenä aikana, mutta kun ovien sulkemisaikaan oli enää vain puolisen tuntia, oli tilanne helpottunut huomattavasti ja jotkut vastaanottajista jopa istuivat toimettomina.

Verovirastosta kerrottiin, että lykkäystä oli myönnetty noin parille tuhannella verovelvolliselle.

Veroilmoitusten jättö alkoi tammikuun 10. päivänä, jolloin Helsingissä avattiin viisi eri puolilla kaupunkia olevaa vastaanottopaikkaa.

Vain kauaskatseisimmat ja ahkerimmat käyttivät hiljaisia alkupäiviä hyväkseen.

Veronmaksajiensa saamattomuuden tuntien ja aikaisempien kokemusten perusteella arvioi kaupunki veroilmoitusten jätön vilkastuvan 20. päivän paikkeilla ja lisäsi 24. tammikuuta vastaanottopaikkojen lukumäärää 23:lla.

”Suomi olutasioissa ainoa hölmöläismaa”

– Alkoholilainsäädäntöä on oluen kohdalla tarkistettava uudelleen, esitti tohtori M. Nurmia Alkosta käsitellessään alkoholipoliittisia näkymiä Suomen liikemiesyhdistyksen tilaisuudessa maanantaina.

– Sen jälkeen kun Ruotsi viime lokakuussa laski meidän kolmannen luokan oluttamme vastaavan ’mellanölin’ vapaaseen kauppaan, on Suomella epäilyttävä kunnia olla ainoa hölmöläismaa maailmassa, jossa tavallista keskivahvaa olutta ei uskalleta antaa kansalaisten saatavaksi ilman valtion monopolin välitystä, tri Nurmia sanoi.

– Tilanne ei voi tällaisena jatkua, vaan alkoholilainsäädäntöä on oluen kohdalta ennen pitkää uudelleen tarkistettava. Tämän vuoksi olisi järkevää, ettei nyt esillä olevan lakiuudistuksen läpiajossa turhanpäiten hätiköitäisi, vaan että uudistus saisi siirtyä yli vaalien, puhuja ehdotti ja katsoi, että samalla voitaisiin myös olutkysymys ottaa uudelleen harkittavaksi.

OIKAISU 2.2.2016 Tekstiin korjattu väärin kirjoitettu sukunimi Posari Pesariksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit