Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuosisadan kolmanneksi kovin pakkanen

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Jätskiä ulkona, mikäpä siinä, tuumaili 7-vuotias Markku Palonen.
Jätskiä ulkona, mikäpä siinä, tuumaili 7-vuotias Markku Palonen. Kuva: Lehtikuva
Pakkanen häiritsee työmaita, laivoja sekä koulunkäyntiä

Vain kahdesti sadan vuoden aikana ovat suomalaiset palelleet pahemmin. Huippulukemia mitataan koko maassa, eivätkä ilmatieteilijät puhu mitään lauhtumisesta, päinvastoin.

Ivalo ja Utsjoki ovat maamme kylmimmät paikkakunnat, molemmissa mitattiin keskiviikkona 47 pakkasastetta.

Myös helsinkiläiset lämpömittarit kiipesivät ennätyslukemiin, 27 pakkasasteeseen.

Laivaliikenne supistuu entisestään. Ruotsin ja Suomen välinen liikenne juuttui Ahvenanmerelle keskiviikkona iltapäivällä.

Rakennustyömaille pakkanen saneli pakkoseisauksen. Sen enempää inhimillinen kuin koneellinenkaan työvoima ei pysty työskentelemään tehokkaasti tai edes tyydyttävästi millään Suomen rakennustyömaalla ulkotöiden ollessa kyseessä.

Metsätyöt hidastuvat, maaseutujen koululaisten matkat muuttuvat yhä vaivalloisemmiksi, pakkaset rasittavat sydäntautisia, paleltumistapausten määrä kasvaa ja lukuisat ulkotyöntekijät tuntevat ammattinsa haittapuolet tavallista kiperämmin.

Elokuvahallien tulevaisuus on vielä hämärän peitossa

Suomen filmiteollisuuden lopetettua toimintansa vapautuvat sen käytössä kaksikymmentä vuotta olleet Liisankadun elokuvahallit.

Vielä ei Suomen Pankilla, joka omistaa talon, ollut tietoa uudesta vuokralaisesta, eikä vuokraus ole mitenkään ollut toistaiseksi esilläkään.

Nykyinen vuokrasopimus päättyy huhtikuun viimeisenä päivänä.

Ennen nyt päättyvää vuokrasopimusta parikymmentä vuotta sitten pelattiin halleissa tennistä.

Helsingin kaupunki on kiinnostunut vapautuvista elokuvahalleista, mutta mistään tilojen käyttösuunnitelmasta ei ole kuitenkaan keskusteltu.

Kaupunki ei ole myöskään saanut asiaa koskevia tarjouksia.

Prinssi Charlesille beatles-vastaanotto

Englannin 17-vuotias kruununperillinen prinssi Charles sai lähes ”beatlesmäisen” vastaanoton saavuttuaan keskiviikkona pienelle Mangaloren lentokentälle aloittaakseen opiskelunsa australialaisessa koulussa.

Pitkätukkaisen ja sorean prinssin saapuminen kirvoitti noin 150 vastaanottajan joukossa olleitten koulutyttöjen ihastuksenhuudot.

Prinssin Victorian-osavaltioon tervetulleeksi toivottaneiden vastaanottajien joukossa oli myös runsaasti paikallisia asukkaita.

Lentokentällä kruununperillistä olivat vastassa myös Victorian osavaltion kuvernööri Rohan Delacombe ja osavaltion pääministeri Henry Bolte sekä prinssin tuleva rehtori Robert Garnett.

Laskeutuessaan alas lentokoneesta prinssi vaikutti erittäin hyväntuuliselta ja päivettyneeltä. (UPI)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit