Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kukka-Maaria Nummi: Lähde aikamatkalle pankkiin

Ihmiset
 
Kukka-Maaria Nummi
Kukka-Maaria Nummi

Nordean pankkimuseo avaa tänään ovensa yleisölle pariksi tunniksi. Museonjohtaja Kukka-Maaria Nummi kertoo, että pankkiholvissa sijaitsevan museon sydän on arkkitehtitoimisto Gesellius, Lindgren & Saarisen suunnittelema jugendpankkikonttori kalusteineen.

Minkälainen konttori on?

”Pankkisali on hyvin vaikuttava. Siellä on vanha pankkitiski sekä konttorijohtajan ja kamreerin huone. Tilat olivat käytössä 1900-luvun alussa Unioninkadulla.”

Mitä muuta museosta

löytyy?

”Historianäyttely kertoo suomalaisesta liikepankkitoiminnasta 150 vuoden ajalta. Esillä on esimerkiksi eri liikepankeista peräisin olevia pankkityössä käytettyjä esineitä, J. K. Paasikiven työtuoli ja pankkiaiheisia pilapiirroksia. Kari Suomalaiselta on paljon töitä näytillä.”

Koska suomalaiset saivat oman pankkitilin?

”Vasta 1960-luvulla, jolloin kehitettiin palkka pankkiin -järjestelmä. Se oli yhteiskunnan kehityksen kannalta todella merkittävää. Rahan kierto toimii paremmin, kun raha on pankkijärjestelmän puitteissa eikä kotona patjan alla.”

Nordean pankkimuseo (Aleksanterinkatu 36 B, Helsinki) on avoinna 4.2. klo 15–17, opastukset kello 15 ja 16. Vapaa pääsy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit